Térség

Új polgármestert választ Kiszombor

Szegvári Ernőné év eleji lemondása után időközi választást tartanak a településen, ahol mintegy 3200 szavazó dönthet arról, hogy a ciklus hátralévő részében ki vezesse a települést.

A korábbi polgármester lemondása után az alpolgármester vette át a feladatait, aki az időközi választáson is indul. Szirbik Imre vezetésével a település a koronavírus-járvány ellenére is tudta növelni a tartalékait, a polgármesterjelölt lakossági fórumain hangsúlyozta is, hogy a kiszámítható fejlődést tartja a legfontosabbnak Kiszombor életében, ezért a programjában is csak oyat ígért, amit biztosan meg lehet valósítani.

 

Közzétette: Szirbik Imre – 2020. szeptember 5., szombat

 

Az alpolgármesteren kívül két induló van az időközi választáson, Csanádi Ferenc és Tóth Antal. Az MTI tájékoztatása alapján ma összesen hét településen tartanak választást, a helyi választási irodák a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeznek el, amelyet a választópolgárok a szavazóhelyiségbe érkezéskor és távozáskor is használhatnak. A szavazatszámláló bizottságok tagjai maszkot viselnek, és erre kérik a választópolgárokat is. Kérik azt is, hogy esetleges sorbanállás esetén tartsanak legalább 1,5 méter távolságot a többi várakozótól, valamint vigyenek magukkal tollat a voksoláshoz. A betegek, a mozgásukban korlátozottak – mint minden választásnál – most is mozgóurnát kérhetnek legkésőbb a szavazás napján 12 óráig a szavazatszámláló bizottságtól.