Ötödik alkalommal találkoztak Makón a néprajzkutatók, szentesi étterem is használja a Galamb Helyi Diák Termékét, ingyenessé tenné a nyári táborokat Szirbik Imre Kiszomboron – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Akárcsak a korábbi években, idén is a Grand Hotel Glorius konferenciaterme adott helyszínt a Néprajzkutatók Makói Találkozójának, amelyen változatos témákkal és előadásokkal készültek az ország számos pontjáról érkező néprajzkutatók.

Különleges szakmai együttműködéssel indult a tanév a Galamb iskolában, hiszen egészen Szentesig jutott a Helyi Diák Terméke: A Páterház Panzió és Étterem rendhagyó menüt állított össze a kapott terményekből.

Ingyenessé tenné a nyári táborokat Szirbik Imre Kiszomboron: az időközi választáson induló alpolgármester szeretné, ha nem lenne olyan gyerek a településen, aki a költségek miatt marad le erről a lehetőségről.

Makó városa, annak fideszes országgyűlési képviselője és a polgári kormány bebizonyította, lehet emberarcú és emberséges a politika, az együttműködés érdekében felül lehet és felül is kell emelkedni a pártpolitikai megosztottságon és szembenálláson. Buzás Péter és Rója István kitüntetése Vásárhelynek és az egész országnak reményt ad és utat mutat – hívja fel a figyelmet a Promenad elemzésében.

Az elmúlt hetekben folyamatosan emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és az látszik, hogy most inkább a fiatalok körében terjed a vírus – mondta az országos tisztifőorvos szerdán. Müller Cecília hozzátette: az adatokat elemezni kell, de míg a tavaszi járványhullám az idős, krónikus betegségben szenvedőket érintette, mára ez jelentősen megváltozott. A friss fertőzöttek átlagéletkora 30 év körül van.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest