Az időközi választáson induló alpolgármester szeretné, ha nem lenne olyan gyerek a településen, aki a költségek miatt marad le erről a lehetőségről.

Több mint negyven lakos előtt beszélt programjáról és terveiről Szirbik Imre a mai lakossági fórumán. Az alpolgármester többek között arról is beszél, hogy a település anyagi helyzete jó és stabil, ő pedig ezt az irányt tartani szeretné, emellett azonban számos olyan elképzelése is van, amivel még élhetőbbé tehető Kiszombor.

A gyerekeknek szóló nyári táborok kapcsán elmondta, erre eddig is volt lehetőség, ám voltak olyan családok, akik a költségek miatt nem tudtak élni vele. Az alpolgármester viszont azt szeretné, ha nem lenne olyan gyerek a faluban, aki emiatt marad le a kikapcsolódásról, ezért a táborokat véleménye szerint ingyenesség kell tenni.

A bárányhimlő elleni védőoltás költségeinek önkormányzati átvállalása kapcsán egy félreértést is tisztázott Szirbik Imre a lakossági fórumon. Mint mondta ugyanis többen azt jelezték neki, hogy az már most is ingyenes. Ami igaz, emelte ki az alpolgármester, viszont csak a 2018. augusztus 1. után születettek számára. A két védőoltás mintegy 20 ezer forintos költségét viszont azoknak a korábban született gyerekeknek is átvállalná az önkormányzat, akiknek szülei kérik azt.