Fórumot tartott Szirbik Imre,  Botlik Anita elsőként ért célba a Tour de Makó 2020 teljesítménytúrán, a feldolgozó- és az élelmiszeripar brutális megerősítése a kulcs Lázár János szerint – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Több mint harminc lakos előtt ismertette terveit Kiszombor alpolgármestere, aki az első fórumán kiemelte, a realitásokat figyelembe véve állította össze a programját.

Botlik Anita elsőként ért célba a Tour de Makó 2020 teljesítménytúrán: az önkormányzati képviselő közösségi oldalán számolt be róla, hogy nem csak teljesítette a legnagyobb, 120 km-es távot, hanem a Női 45+ Senior, és a Női összetett kategóriában is első lett.

A hétvégén folytatódtak a nemzeti sakk csapatbajnokság küzdelmei. A verseny legmagasabb osztályának 12 táblás küzdelmén a Duocor-Makói SVSE tagjai hátrányból indulva, szenzációs játékot produkálva szépítettek.

A nyár utolsó hetében, az iskolakezdést megelőzően egy önzetlen vállalkozó 100.000 forint készpénzt ajánlott fel a körzetemben élő családok számára, melyet 10 darab, egyenként 10.000 forint értékű beiskolázási utalvány formájában juttattam el az érintettekhez – osztotta meg közösségi oldalán Székely Ildikó.

50 éve házas Kovács Sándor: az önkormányzati képviselőt és feleségét Farkas Éva Erzsébet is meglátogatta, hogy gratuláljon a fél évszázados évfordulónak.

Ausztria és Lengyelország példája is mutatja, hogy az az ország lehet sikeres, mely a termőföldtől az alapanyag-előállításon és a feldolgozáson át az értékesítésig bezárólag saját kezében tartja a termelési láncot, és abba a nagyok mellett a kisebb gazdálkodókat is integrálja. Lázár János országgyűlési képviselő szerint Magyarország adottságait tekintve agrár-, működését nézve járműország. Mielőbbi változást sürget, határozott vidékfejlesztést és az önellátási képesség megteremtését.

Hétfő délelőtt a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója, Kovács Norbert volt a Közös Nevező vendége, amelynek témája a Ménesbirtok aktualitásai, a szarvasmarhatelep és az öntözésfejlesztés volt, de a Kozma Ferenc iskola és a tanévnyitás is szóba került.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest