Hírek Kék hírek

Makónál, Nagylaknál és Kiszombornál is próbálkoztak határsértők

Makónál és Nagylaknál a települések külterületén, míg Kiszombornál a belterületen észlelték őket, számolt be róla a police.hu.

  • Jogellenesen jutott be az ország területére három külföldi férfi Makónál. A járőrök 2020. augusztus 28-án 23 órakor három határsértőt tartóztattak fel a településen. Ellenőrzésük során a férfiak líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
  • Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 7 migráns Csongrád-Csanád megyében Nagylaknál is. A rendőrök feltartóztatták őket. A rendőrök 2020. augusztus 29-én 1 óra 10 perckor a település külterületén észleltek 7 férfit. Az ellenőrzés során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök visszakísérik őket és velük szemben idegenrendészeti eljárás lefolytatását kezdeményezi a román határrendőrség.
  • Kiszombornál is jogellenesen jutott be az ország területére három külföldi férfi. A járőrök 2020. augusztus 28-án 23 órakor három határsértőt tartóztattak fel a településen. Ellenőrzésük során a férfiak líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Forrás: police.hu | Borítókép: illusztráció, MTI Fotó: Ujvári Sándor