Megkérdeztük az önkormányzati képviselőket, hol töltötték ezen a nyáron a pihenést. Legtöbben a magyar tengert választották, Mágori András szerint viszont magánügy, hogy külföldön nyaralt – információink szerint ráadásul nem is egyszer…

A koronavírusjárvány miatti korlátozások feloldása után, bár nem tért vissza az élet teljesen a normális kerékvágásba, de idén is volt lehetőség a nyaralások tervezésére. Augusztus végére tekintettel így megkérdeztük a makói képviselőket, ki hol töltötte idén a pihenést, illetve miért azt a helyszínt választotta.

Czirbus Gábor (Fidesz) kérdésünkre azt írta, családjával augusztus elején töltött egy hetet a Balaton-felvidéken. Mint az alpolgármester hozzátette: visszatérő vendégek itt, nagyon szeretik az országnak ezt a részét, ráadásul számukra nem is volt kérdés, hogy a járványhelyzetre tekintettel idén belföldet választják.

Székely Ildikó (Fidesz) ugyanezt hangsúlyozta portálunknak, mint írta válaszában: két alkalommal, július és augusztus elején utaztak el nyaralásra, mindkétszer belföldre. Az önkormányzati képviselő ezekről közösségi oldalán is beszámolt, posztjaiban kiemelve a hazai nyaralások fontosságát.

 

Kovács Sándort (Fidesz) is megkerestük, ő azonban arról tájékoztatott minket, hogy a nyáron nem utaztak semerre, sőt igazából már arra is alig emlékszik, mikor volt utoljára nyaralni. Botlik Anitától (Fidesz) egyelőre nem kaptunk választ, ám ő sem titkolózott arról, merre kapcsolódott ki a nyáron, közösségi oldalán hazai nyaralásáról számolt be nemrég, korábban pedig arról, hogy idén is körbekerékpározta a Balatont. (A képviselő cikkünk megjelenése után arról is tájékoztatta portálunkat, hogy a Tisza-tó környékén is tartottak egy kerékpártúrát.)

 

A képviselők közül, akiket elértünk, senki nem talált kivetnivalót abban, hogy megossza portálunkkal a nyaralásának részleteit, kivéve Mágori Andrást (Fidesz). A frakcióvezető szerint ugyanis

ez magánügy, ami nem tartozik csak a közvetlen környezetére.

Később ehhez még annyit volt hajlandó hozzátenni, hogy “a hangsúly belföldre tevődött”. Mindenesetre korábban az ő közösségi oldalán is elérhető volt egy poszt, amely olaszországi nyaralásról árulkodik, de úgy tudjuk, a képviselő emellett Spanyolországban is járt, szóval ha valóban belföldre fektette a hangsúlyt, akkor úgy tűnik, elég jól megy a szekér.

 

 

Más is járt külföldön: Zeitler Ádám (Jobbik) arról tájékoztatta portálunkat, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is Görögországban nyaraltak a feleségével, ám azt is hozzátette, hogy ezt az utat még a járvány előtt lefoglalták, és végül azért nem mondták le, mert a nyaralóhely a külföldi országok közül a zöld kategóriába esett.

Mucsi Tamástól (DK) is kaptunk választ, ő azt közölte, hogy bár korábban Antalya-i (Törökország) nyaralást terveztek feleségével, ám a járványt követően végül a hazai pihenés mellett döntöttek. A Balatont vették célba, ám az önkormányzati képviselő azt is hozzátette, hogy bár jól érezték magukat, az ő tapasztalata alapján szállás és a szolgáltatás árak megegyeztek a tavalyi Földközi-tengernél töltött all inclusive nyaralásuk költségeivel, így a jövőben inkább a “több Adria, kevesebb Balaton”- ra szavaz.

 

 

Gáspár Sándort (független), Hadik Györgyöt (Fidesz), Csermák Szilviát (Fidesz), Varga Ferencet (Fidesz) egyelőre nem sikerült elérnünk, vagy kérdésünkre nem érkezett még válasz tőlük.

 

Frissítés: cikkünk megjelenése után Varga Ferenctől is választ kaptunk, a képviselő arról tájékoztatta portálunkat, hogy családjával ő is a Balatont választotta idén a nyaralásra, Csermák Szilviáék pedig Balatonföldváron nyaraltak.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest