Ország-világ

Huszonnégy illegális migránst szállított teherautójában egy magyar sofőr

Huszonnégy illegális migránst szállított teherautójában egy magyar sofőr, a rendőrök embercsempészés miatt eljárást indítanak ellene – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a rendőrök – négy megyére kiterjedő akcióban – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának információi alapján állítottak meg egy osztrák rendszámú tehergépkocsit csütörtök reggel az M1-es autópályán, Győr térségében. Az Ausztria felé haladó járműben a magyar sofőrön kívül huszonnégyen utaztak: nyolcan szírnek, tizennégyen afgánnak, ketten Comore-szigetekinek vallották magukat – írták.

Hozzátették: a jármű utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket elfogták. Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a járművezető ellen embercsempészés miatt eljárást indítanak – olvasható a közleményben.