A nemzeti öngondoskodásnak nagyobb szerepe van, mint bárki bármikor hitte volna Lázár János szerint, ünnepi körmenettel is tisztelegtek Szent István király előtt, a hétvégén marad a 30 fokos nyári meleg – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A koronavírus-járvány megmutatta, hogy az állam újra alapítására, újra tervezésére van szükség – emelte ki a térség országgyűlési képviselője a makói augusztus 20.-i városi ünnepségen. Farkas Éva Erzsébet szerint csak úgy lehet jobbá tenni Makót és az országot is, ha felülemelkedünk ideológiai különbségeken, pártérdekeken és megosztottságon. Délelőtt ünnepi szentmisével és körmenettel is tisztelegtek az államalapító előtt a Szent István király plébániatemplomban Makón.

Kiszomboron a Nagyboldogasszony-templomban tartott szentmisével kezdődött a megemlékezés az államalapítás ünnepén, majd ezt követően megkoszorúzták Szent István szobrát.

Budapesten katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő, Orbán Viktor kormányfő és Kövér László házelnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját csütörtök reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Száz évvel a világháborús vereség és a trianoni diktátum után “a túlélés bajnokaiként állunk az európai történelem színpadán”, nincs a világon egyetlen nemzet sem, amely kibírt volna ilyen száz évet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Összetartozás emlékhelyének átadásán.

A hosszú hétvége további részében is marad a 30 Celsius-fokos nyári meleg, vasárnap viszont várhatóan egy hidegfront érkezik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest