Térség Top

A tervek szerint haladnak a felújítások Csanádalbertin

Épül a minibölcsőde, felújítják a szolgálati lakást, megújul az óvodaudvar és az iskola-óvoda épülete is. Még egy tűzivíz tározót is építenek a művelődési ház és az idősek napközi otthona közelébe. A képen a szolgálati lakás.

Az egy épületben működő iskola és óvodaépület mintegy 30 millió forintból újul meg, ráadásul 5 millió forintból újítják fel és parkosítják az utóbbi udvarát. Az óvoda energetikai korszerűsítésen esik át, az iskola új vizesblokkot kap. Ezt a beruházást ugyan csak jövő év közepére kell befejezniük, de előfordulhat, hogy jóval előbb elkészülnek vele.

A 71 millió forintból készülő térségi minibölcsőde munkálataival is jól haladnak, ide majd 16 kisgyermek járhat, ebben a pályázatban többek között eszközbeszerzés és egy 7 személyes gépjármű vásárlása is benne van, amivel a környező településekről (Nagyérről, Ambrózfalváról és Pitvarosról) is szállítanak majd ide a gyerekeket.

Szintén zajlik a szolgálati lakás kialakítása, a Magyar Falu Programban elnyert támogatásnak köszönhetően 33 millió forintból.

– A tervek szerint haladnak a felújítások, építkezések. Az iskola és óvoda épületénél már a nemes vakolat készül és az előbb-utóbb el is készül. Folyamatban van az óvodaudvar felújítása, ahová már számos eszközt elhelyeztünk, A minibölcsőde építése is a terveknek megfelelően halad – sorolta a legfontosabbakat Csanádalberti polgármestere. Csjernyik Zoltán hozzátette, hogy a Belügyminisztérium pályázatán elnyert tizenötmillió forintos (plusz az önkormányzat két és félmilliós önrészének köszönhetően elkezdik a belterületi utak, azaz a Kossuth és a Jókai utcák felújítását is.

– Kétmillió-hétszázezer forintért a községnek kellett csináltatnia egy 60 köbméteres tűzivíz tározót a művelődési ház és az idősek napközi otthona közelébe, ugyanis kiderült, hogy a tűzcsapok nem szolgáltatnak megfelelő mennyiségű vizet – tette hozzá Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere.