Új közterületi játszóteret és kültéri edzőteret kap Magyarcsanád a Magyar Falu Programnak köszönhetően. A két pályázaton majd tízmilliót nyert ezekre a községi önkormányzat. Míg a szülők edzenek, addig a gyermekeik önfeledten játszhatnak. A játszótér jóval korszerűbb lesz, mint ami a címlapképen látható.

A magyarcsanádi községi önkormányzat az idén júniusban nyújtott be pályázatot a közterületi játszótér fejlesztésére a Magyar Falu Program keretében, sikeresen, hiszen nyertes lett a pályázata. Ennek köszönhetően ötmillió, (egészen pontosan négymillió-hatszázhatvanhatezer-ötszázharminckilenc, azaz 4 millió 666 ezer 539) forint vissza nem térítendő támogatásban részesül. A nyertes pályázatnak köszönhetően 14 új játékelemet telepítenek a Szedinác Péró utcával határolt területre, ahová új gyermek- és felnőttpadokat, illetve szelektív hulladékgyűjtő edényeket is elhelyeznek A játszótér felújításával egyidejűleg kezdik meg a közösségi edzőtér kialakításának a munkálatait is, melyre az önkormányzat egy korábban benyújtott pályázata alapján Négymillió-hétszázkilencvenhatezer-hétszázkilencven, azaz (4 millió 796 ezer 790) forintot nyert.

A játszótér és a kültéri edzőtér tervei elkészültek, az itt felállítandó eszközöket jelenleg is gyártják. Az építési munkálatok hamarosan megkezdődhetnek, ezek kezdetéről az önkormányzat értesíteni is fogja a helybélieket.

Lássuk csak, hogy például milyen eszközök kerülnek az új játszótérre!

Felszerelnek a szépen, sétányokkal és fákkal kellemessé tett területre kétüléses lengőhintát babahintával, csúszdát, ovivárat, sziklamászókát, háromszög mászókát, oxo babaházat, mérleghintát, ufó forgót, markolót utánfutóval, motoros kétszemélyes rugóhintát, és természetesen padokat és ivókutat is.

És ezek az eszközök kerülnek az új edzőtérre: dupla belső comberősítő, evezőgép, sífutó gép, ötszögletű erősítő és nyújtó sportállvány, dupla ferde haspad, négykarikás vállmozgató, dupla lábtoló, kombinált tolódzkodó hasizom erősítő és húzódzkodó állvány valamint kombinált oldalsó láblengető és derékforgó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest