Ország-világ

Szerszámnyelekkel törték el a sértett bordáit

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emeltek vádat négy magyar származású román állampolgárságú férfi ellen, akik egy tanya előtt szerszámnyelekkel és szúrószerszámokkal úgy megvertek egy férfit, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 A vádirat szerint a négy magyar származású, román állampolgárságú férfi Magyarországon alkalmi munkásként dolgozott. 2018 februárjában egy kecskeméti tanyát béreltek több társukkal együtt, ahonnan reggelente egy kisbusszal indultak dolgozni.

2018. február 10-én éjjel az ügy sértettje, egy ballószögi férfi a feleségével és az egyik barátjával együtt gépkocsival tartottak haza egy családi rendezvényről. A sértett és barátja ittasak voltak, ezért a sértett felesége vezetett. Út közben azonban a sértett barátja rosszul lett, ami miatt lehúzódtak az útról a vádlottak által bérelt tanya előtt. Erre felfigyeltek a vádlottak is, akik azt hitték, hogy a sértett és barátja a kisbuszt akarják ellopni. Kérdőre vonták a sértettet, aki kötekedő stílusban válaszolt, így vitatkozni kezdtek. Ennek során a vádlottak szerszámnyeleket vettek magukhoz, két vádlottnál szúrószerszám is volt. A vita hevében a négy vádlott a sértettre támadt, míg a sértett bokszoló állást felvéve az egyik vádlottat ököllel arcon ütötte.

Ezután egy másik vádlott egy szerszámnyéllel nagy erővel, kétszer a sértettet mellkason és lábon ütötte, mire a sértett hátrálni kezdett és menekülni próbált. A vádlottak azonban a ház közelében utolérték őt és körbevették. Testszerte ütlegelték és rugdosták az időközben földre kerülő férfit, illetve a felkarján és a combján meg is szúrták.

A sértett feleségének kétségbeesett kiáltozására végül a vádlottak abbahagyták a bántalmazást, majd a sértettet a felesége a gépkocsijukkal kórházba szállította. A sértett a bántalmazás miatt a fején és testszerte könnyebb és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, de a vádlottak két bordáját is eltörték. A bordatörések miatt életveszélyes sérülésként légmell alakult ki.

A szabadlábon védekező vádlottakat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta velük szemben. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – közölte az ügyészség.