Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Telefonos fogadóórát tartott Székely Ildikó, a Makói Pótnagymamák táborába is ellátogatott a polgármester, bontással kezdődött a pitvarosi iskola felújítása – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Székely Ildikó önkormányzati képviselőt mintegy 30 lakos kereste meg, mint megtudtuk tőle, az idősek számára – akik otthonról nehezen mozdulnak ki – is előnyös az ilyen kapcsolattartás.

Farkas Éva Erzsébet Botlik Anitával és Csermák Szilviával vitt egy kis meglepetést a gyerekeknek a Pótnagymamák táborába.

A Beruházási Ügynökség folytatja le a Hagymatikum fejlesztés új közbeszerzését: Farkas Éva Erzsébet közösségi oldalán osztott meg részleteket az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság ülésén született döntés hátteréről.

Makói származású musicalénekes lesz az Erzsébet-ház vendége: a péntek esti táborzáró beszélgetésre Kocsis Dénes színész-musicalénekes látogat el Makóra. Fellép a művészeti iskola ifjúsági fúvószenekara és kiállítások is lesznek.

Bontással kezdődött a pitvarosi iskola felújítása: július elsején adták át a kivitelező orosházi Iványi Építési Kft-nek az építési területet. A munkálatokat az iskolaépület külső állványozásával és a bontással kezdték meg.

Trianon zarándoklat érkezik a makói járás kistelepüléseire: a tervek szerint szombaton és vasárnap tizenhat településre zarándokol el az Őserdő Dalárda. Vasárnap délután fél 4-től a kövegyi, fél 5-től az óföldeáki, Trianon emlékműnél tartanak megemlékezést. De ellátogatnak Nagylakra, Földeákra, Óföldeákra, Makóra és Apátfalvára is.