Térség Top

Az udvar felől kezdték a földeáki községháza felújítását

A Magyar Falu Programban is pályáztak rá, végül azonban a Belügyminisztérium pályázatán nyertek harmincmillió forintot a földeáki községháza korszerűsítésére. A munkálatok várhatóan szeptember végéig tartanak. A mozgáskorlátozott mosdót és a kerekesszékkel közlekedők az épületbe való bejutását könnyítő rámpát is újjáépítik.

A napokban kezdődött el a földeáki községháza pályázati forrásból történő felújítása. A munkálatokat az tette lehetővé, hogy a Belügyminisztérium pályázatán harmincmillió forintot nyertek az épület korszerűsítésére. A várhatóan szeptember végéig tartó felújítás ideje alatt egyetlen munkanapra sem bezárni az épületet az ügyfelek előtt.

navigate_before
navigate_next

– Elvégzik az épület hőszigetelését, lesz nyílászáró csere, de itt megmaradnak az eredeti tokok, csak az ablakszárnyak lesznek újak. A mostani kazánt is kicserélik, így a felújítás után átállunk a napelemek segítségével az elektromos fűtésre, illetve újraépítik a mozgáskorlátozott feljárót, hogy az udvari rámpa megfelelje a most érvényben lévő előírásoknak. És felújítják a mozgáskorlátozott vizesblokkot is, már csak azért is, mert az sem felel meg a hatályban lévő előírásoknak, így most azt is rendbe tesszük – sorolta a felújítás lépéseit Hajnal Gábor.

Földeák polgármestere azt is hozzátette, hogy a felújítás idejére nem költözik ki az épületből egy napra sem a közös hivatal, illetve az ügyfélfogadás is zavartalanul folytatódik majd. – Nem nagyon lesznek beltéri munkák, illetve amelyek lesznek, azok se zavarják majd az ügyfélfogadást. A külső hőszigetelés felragasztása, mely az épület udvar felőli részén kezdődött, gyorsan halad. A legnagyobb és vélhetően a legidőigényesebb a belső csővezeték-hálózat áthelyezése, illetve a mosdó- és az alap infrastruktúra átalakítása lesz – tette hozzá Földeák polgármestere.