Térség Top

Díjnyertes máltais szakács lecsója lepte meg a magyarcsanádi gyerekeket

Tegnap Apátfalván, ma Magyarcsanádon rendezett tematikus gyermek napot a helyi önkormányzatok jóvoltából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói önkéntes csoportja, akik holnap Nagylakra viszik el a programot. Makói táborukat a hónap utolsó hetében rendezik.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói önkéntes csoportja a régióközpont támogatásával rendez tematikus gyermek napokat a csanádi kistérségben és Makón. Ennek keretében tegnap Apátfalván, ma Magyarcsanádon a művelődési házban voltak, míg csütörtökön Nagylakon zajlik majd a program-

– Úgy gondoltuk, hogy elsősorban Makón szervezzük meg ezt a programot, de itt a városban hála istennek nagyon sok jó gyerekprogram működik ezen a nyáron is. Mivel nagyon jó a kapcsolatunk a csanádi kistérség településeivel, Apátfalva, Magyarcsanád és Nagylak évek óta a támogatásunkat élvezi így arra gondoltunk, hogy ezekben a falvakban kezdjük ezeket a programjainkat. Ennek keretében rendeztük a meg közös bográcsozással színesített mai magyarcsanádi tematikus napunkat – mondta portálunknak Kómár Mátyás. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói önkéntes csoportja vezetője hozzátette, hogy a tegnapi apátfalvi programjukon egy tucatnyi apátfalvi gyerek vett részt. S holnap körülbelül húsz nagylaki gyerek részvételére számítanak. A közel két tucatnyi magyarcsanádi gyermek ma nagyon jól érezte magát a művelődési ház és könyvtár épületében zajlott rendezvényen, ahol a ráhangolódást követően, közös játék, társasjáték, beszélgetés, közös éneklés, valamint különböző készségfejlesztő kézműves foglalkozások gazdagították a délelőttöt.

Így készült a lecsó. Mind elfogyott

– Önkénteseink nagy örömmel vettek részt a programon, ahol a „taták” egy finom lecsós ebédet készítettek el a résztvevőknek. A főszakács Lukács József önkéntesünk volt, aki több főzőfesztiválon szerepelt mű kiválóan, s ért el nagyon szép eredményeket a Máltai „színeket” képviselve. Köszönjük a magyarcsanádi önkormányzatnak, Farkas János polgármester úrnak, hogy otthont adott kis programunknak. Reméljük a későbbiekben folytatni tudjuk ezt a kis programunkat – tette hozzá Kómár Mátyás, aki azt is elárulta, hogy augusztus utolsó hetében Makón rendezik majd meg a táborukat.