Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 17 határsértő Csongrád-Csanád megyében hétfőn. A rendőrök 8 főt feltartóztattak, 9 határsértővel és az őket szállító kisteherautó vezetőjével szemben pedig a román határőrizeti szervekkel közösen intézkedtek.

Az egyenruhások hétfőn 0 óra és 24 óra között hat esetben, 8 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül hárman szír, ketten líbiai, míg a többiek palesztin, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök 2 óra 20 perckor közösen ellenőriztek egy román honosságú tehergépjárművet a Nagylak közúti határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a jármű rakterében kilenc személy bújt meg. A csoport tagjai vietnámi állampolgárnak vallották magukat. A jármű román sofőrjével szemben embercsempészés miatt a román határrendőrség jár el – írta a police.hu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest