Térség Top

Süteménysütő- és főző verseny színesíti a kövegyi falunapot

Ma még lehet jelentkezni az augusztus 22-i kövegyi falunapi süteménysütő- és főző versenyre. A képünk  a tavalyi falunapon készült.

Számos programmal várják majd az idei kövegyi falunapra az érdeklődőket, köztük gasztronómiaival is. Az augusztus 22-re, szombatra tervezett falunap süteménysütő- és főzőversenyére máris várják a jelentkezőket.

A süteménysütő versenyre bárki benevezhet, egyetlen feltételt kell csak teljesítenie, csak otthon készült sós vagy édes süteményt szabad csak sütnie. Még ma lehet jelentkezni személyesen az önkormányzatnál, vagy telefonon a 06-62-523-820-as számon.

A főzőversenyre tízfős kövegyiekből álló csapattal lehet benevezni, de már csak ma, személyesen az önkormányzatnál, vagy telefonon a 06-62-523-820-as számon.

A pörköltfőző versenyre a csapatonként 8 (nyolc) kiló sertéshúst, a főzőversenyre a csapatonként 5 (öt) kiló darált sertéshúst a kövegyi önkormányzat biztosítja. A nevezési díj csapatonként 1000 (egyezer) forint, a húsokat augusztus 21-én azaz a falunap előtti pénteken lehet majd átvenni.

Az ételek elkészítéséhez szükséges további hozzávalókat, fűszereket és eszközöket (bogrács, tüzelőberendezés és tüzelő) minden benevezett csapatnak magának kell állnia.