Elbontották a pitvarosi körforgalom eddigi szélét, még hiányzik az újraaszfaltozott útról a kopóréteg, akadályokkal tarkított a Csanádpalota felé vezető út, de jelentősen javult a minősége – tapasztaltuk, amikor végigautóztunk rajta.

A pitvarosi Mezőgyesi és a Kossuth utcán is nagyjából elkészült az új úttest, már csak az úgynevezett koptatóréteg hiányzik róla. A csomópontban lévő körforgalmat részlegesen elbontották, illetve elkészült az új útpadka jelentős rész is. Munka azonban még jócskán maradt, tapasztaltuk a hét végén Pitvarosról Csanádpalota felé autózva, hiszen bár remek az újraaszfaltozott úttest, lényegesen jobb minőségű, mint korábban volt, ám időközönként jókora részeken hiányos. Ezeket a szakaszokat alaposan el is keríttették a forgalom elől, sőt egy szakaszon jelzőlámpa engedi csak váltakozó irányba a forgalmat. És persze nem sokkal Csanádpalota előtt véget is ér az újraaszfaltozott szakasz, itt egy enyhe döccenővel ismét az eredeti aszfaltra érkezünk.

Az eddig elvégzett munkálatok részei annak az útépítési beruházásnak, mely célja Mezőhegyes jó minőségű úttal való összekötése az M43-as autópályával. Ez utóbbit a Mezőhegyes-Pitvaros-Csanádpalota szakaszon, a palotai sztráda fel- és lehajtón át. A munkálatok Pitvaros belterületén a Kossuth és a Mezőhegyesi utcákat érintik, de felújítják a kereszteződésükben lévő körforgalmi csomópontot is.

Az autópályától Mezőhegyes központjáig tartó 4434-es út felújítása egyébként nagyon jó ütemben zajlik, Pitvaros és Csanádpalota között majdnem teljesen elkészült az aszfaltozás, az autópálya lehajtónál pedig már kész be is fejezték az aszfaltozást.

A munkálatok egyébként az állami tulajdonban álló Mezőhegyesi ménesbirtok fejlesztésével állnak összefüggésben, az onnan induló, illetve oda érkező forgalmat kívánják vele meggyorsítani, illetve biztonságosabbá tenni. Ez utóbbi része egyébként a majdani kerékpárút építés is. Az útépítés előnyeit így három település Mezőhegyes, Pitvaros és Csanádpalota lakói is élvezni fogják.

***

Lázár János közbenjárására hárommilliárd-kétszázmillió forintból újul meg az út 22 kilométeres szakasza Mezőhegyestől az M43-as autópályáig, Pitvaroson és Csanádpalotán keresztül, érintve a 4434-es és 4451-es jelű összekötő utakat is. A felújítás során a meglévő burkolat profilmarása után új aszfalt kopóréteget épít a kivitelező, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről gondoskodik, az új kopórétegre tartós burkolati jeleket fest és a sérült KRESZ táblákat cseréli. A kivitelezés során felújítják továbbá a Mezőhegyesi Élővíz-csatorna-hidat is. A felújítást követően az M43-as autópályát gyorsabban, biztonságosabban és kényelmesebben érik majd el a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítás ideje alatt a forgalomkorlátozással érintett szakaszon a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest