Vasárnap összesen 45 határsértő próbált meg jogellenesen bejutni az országba Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 13 főt elfogtak, 10 főt feltartóztattak, 20 fő bejutását megakadályozták, egy esetben két határsértővel szemben pedig a román határőrizeti szervekkel közösen intézkedtek. A kép illusztráció, fotó: police.hu.

Az egyenruhások augusztus 9-én 0 óra és 24 óra között négy esetben, 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok közül négy-négy fő szír és líbiai, míg ketten palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök 16 óra 30 perckor 13 határsértőt fogtak el Kövegy közelében. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök előállították őket a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

A magyar és a román rendőrök 23 óra 40 perckor közösen ellenőriztek egy moldáv honosságú tehergépjárművet a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a jármű alvázán két személy bújt meg. A férfiak algériai állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyancsak tegnap a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 20 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen. – írja a police.hu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest