Térség

Parasztolimpiát is rendeznek kedden Apátfalván

Apátfalva helyi értékeiről tartanak programsorozatot a gyerekeknek kedden délelőtt 10-től a helyi faluházban, a helyi önkormányzat és az Apátfalvi Települési Értéktár szervezésében. Ennek lesz része a parasztolimpia. Archív képükön a helyi értékek kiállítása.

Az Európai Unió Szociális Alapja támogatásával, a TOP-os “Helyi közösségek fejlesztése Apátfalván és Magyarcsanádon” keretében délelőtt 9-kor kezdődik az egész napos programsorozat az Apátfalvi Települési Értéktár elemeit bemutató vetített képes előadással.

Ezt követően ismertetik a “Helyi közösségek fejlesztése Apátfalván és Magyarcsanádon” pályázatot, majd interaktív előadáson vehetnek részt az érdeklődők, akiknek bemutatják azokat a helyi kézműveseket, akik tevékenysége bekerült a helyi értéktárba.

10 órától mutatkozik be a Kakas Istvánné, aki segítségével a résztvevők megismerkedhetnek a csuhékészítés, fehérhímző és horgoló tevékenységgel.

Fél 11-kor mutatkozik be Vígh Antal kaskötőmester.

Délután 1 órakor a Pátfolvai parasztolimpia keretében próbálhatják ki a rendezvényen résztvevő gyerekek (és felnőttek) eleik népi játékait. Majd délután 3 órától át is adják az olimpiai érmeket.