Ország-világ Térség

Kábítószert fogyasztott, majd hamis pénzzel fizetett

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a fiatal nőt, aki augusztus elején hamis pénzzel vásárolt egy mobiltelefont.

A megalapozott gyanú szerint a nő augusztus 7-én a hajnali órákban Szegeden 23 ezer forintért vásárolt egy neki vételre felkínált mobiltelefont. A vásárlás ellenértékeként átadott az eladónak egy 20 ezer forintos hamis bankjegyet, amely eddig ismeretlen körülmények között került hozzá.

A bűncselekmény elkövetését követően a gyanúsítottat a rendőrök előállították. A nő ruházatából előkerült egy újabb hamis 20 ezres bankjegy, amit szintén lefoglaltak a rendőrök. Az eddigi adatok szerint mindkét bankjegy teljes hamisítványnak minősül. Az előállításkor a gyanúsítottól vizeletmintát vettek és a drogteszt kannabisz fogyasztását mutatta ki.

A hamis pénz forgalomba hozatalával elkövetett pénzhamisítás bűntette, valamint a kábítószer birtoklás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A gyanúsított ugyanis Szegeden és környékén ismeretlen helyeken szívességi lakáshasználóként él, állandó bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezik, valamint több büntetőeljárás hatálya alatt követte el a jelen eljárás tárgyát képező bűncselekményeket.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.