Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Lázár János kilobbizta: 1 milliárd forint plusz támogatásról döntött a kormány az Almási iskola fejlesztéséhez, változatos mozgásformákkal és testösszetétel-méréssel is készültek a Mozgás Éjszakáján, Hábel Béláné Nagylak idei díszpolgára – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

1 milliárd forint plusz támogatásról döntött a kormány az Almási iskola fejlesztéséhez: a térség országgyűlési képviselőjének közbenjárására jelentősen növekedett a beruházásra fordítható összeg. Ekkora oktatási célú fejlesztés évtizedek óta nem volt Makón.

Makón a kerékpártúrák, a tenisz és a jóga mellett a Spirit Fitnessben többek között aerobik, TRX és testösszetétel-mérés is várta a résztvevőket péntek este a Mozgás Éjszakáján.

Egy lábbal is teljesértékű életet él Máté Roland: a fiatal műsorvezető-szerkesztőnek szinte egyik pillanatról a másikra kellett egy vérrög miatt amputálni a bal lábát, miközben az élete is veszélyben forgott. Az Erzsébet-ház péntek esti táborzáró beszélgetésén felépüléséről beszélt, és arról, hogyan lehetséges így is teljesértékű életet élni.

Szegvári Ernőné is Szirbik Imrét támogatja a kiszombori választáson: a település korábbi polgármestere a közösségi oldalán kéri arra a lakosokat, hogy a szeptember 6.-i időközi választáson a jelenlegi alpolgármestert támogassák.

Hábel Béláné Nagylak idei díszpolgára, Erzsike néni védőnőként 47 éven át szolgálta a falu lakóit. Település kitüntető címet vehette át a tegnapi falunapi ünnepi testületi ülésen a községet egy évtizeden át polgármesterként szolgáló Gyarmati András.

A pitvarosi falunap/családi nap szombat délutánján előbb a művelődési háznál II. Rákóczi Ferenc, majd a katolikus templomkertben II. János Pál pápa szobrát, Túri Török Tibor alkotásait, s ezt követően a Petőfi téren a Trianon emlékművet avatták fel.