Hírek Kiemelt hírek Makó Ország-világ Sport

Változatos mozgásformákkal és testösszetétel-méréssel is készültek a Mozgás Éjszakáján

Makón a kerékpártúrák, a tenisz és a jóga mellett a Spirit Fitnessben többek között aerobik, TRX és testösszetétel-mérés is várta a résztvevőket péntek este.

Mint Dömötörné Rozsnyai Renáta felidézte, a Spirit Fitness a megnyitás óta csatlakozik az egészségfejlesztési iroda programjához, az idei évben pedig a klasszikus edzéseket diszkó- és UV-fényekkel fűszerezték meg a Mozgás Éjszakáján.

– Ez olyan, mint egy kis ünnepség a hétköznapi mókuskerékből, akármennyire is minden órán törekszünk arra, hogy színes, új és lendületes edzést biztosítsunk a vendégeink számára, mégis ez kicsit pluszt jelent, hogy éjszaka van, rengeteg óra van, illetve hogy több órán is részt lehet venni, ez egyfajta kihívás is az idelátogatóknak – mutatott rá a Spirit Fitness vezetője és edzője, aki továbbá elárulta: azt látja, hogy az emberek a programra hoznak magukkal egy-egy új embert; barátot, barátnőt, vagy éppen a gyermeküket.

navigate_before
navigate_next

Kollárné Korsós Anitától, a Makói Egészségfejlesztési Iroda prevenciós asszisztensétől megtudtuk, a Mozgás Éjszakáján testösszetétel-méréssel is várták a résztvevőket, ahol súlyt, izomzatot, csontozatot, testzsírt, testvizet és hasi zsírt is mérnek, kilogrammban és százalékban is megadva, de fittségi indexet is kalkulálnak, továbbá a test hidratáltságát is tudják mérni. Az iroda munkatársa kiemelte: ennek köszönhetően azok, akik sportolni járnak, ráláthatnak arra, hol tartanak, ráadásul a prevenciós irodában évente egy alkalommal a járásbeli, 18 év feletti lakosok számára állapotfelmérést is készítenek.