Erzsike néni (a címlapképen) védőnőként 47 éven át szolgálta a falu lakóit. Település kitüntető címet vehette át a mai falunapi ünnepi testületi ülésen a községet egy évtizeden át polgármesterként szolgáló Gyarmati András.

Előbb a legfiatalabbakat, azaz az újszülötteket: Kovács Medoxot és Lole Dzsenifer Lorenát és a kisbabák szüleit, majd a legidősebbeket, a 97 esztendős Csontos Pált, illetve a 91 éves Tóth Vass Máriát köszöntötte a mai falunapon Kolozsvári Rozália Nagylak polgármestere az egész falu nevében.

Majd köszöntötte Nagylak idei díszpolgárát, Hábel Béláné Erzsike nénit, aki több mint negyven esztendeig dolgozott védőnőként a faluban, majd amikor nyugdíjba ment, még hét esztendőn át látta el ugyanezt a feladatot, szolgálva így a település és a nagylakiakat. Több éven át ő volt a település könyvtárosa, gyermekvédelmi feladatokat ellátó családsegítő és egy cikluson keresztül települési képviselő. A védőnői feladatokon túl segítette a háziorvosok munkáját is, s munkaidőn túl is bárki bármikor fordulhatott hozzá tanácsokért. Mindig szeretettel fordult és fordul ma is a gyerekekhez és a felnőttekhez.

A polgármester megköszönte Tamucza Jánosnénak, Kolozsvári Sándornénak, Baranyi Lászlónénak azt az önzetlen munkát, mely a koronavírus elleni maszk készítésekor végeztek.

Az ünnepi testületi ülésen jutalmazták Trembeczky Károly helyi vállalkozó támogatásával a legkiválóbb helyi diákokat: az első osztályt kiemelkedő eredménnyel elvégző, s a néptáncban is jeleskedő Kovács Jánost, a szintén kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató Varga Zoltánt és Nagy Ágnes Evelint, a hatodik osztályt kitűnő eredménnyel befejező, s a klasszikus zene műfajban akkordikus tanszakon is példás eredményt elérő Faragó Zsófiát, a középiskolában nyújtott példás eredményt elért Patai Zsófiát

Szintén jutalmat kapott Kimpán János, aki közösségi munkáját oklevéllel ismertél el, s kőműves szakon jeles tanulmányi eredménnyel végzett, illetve Gyevi-Nagy Bernadett, aki mezőgazdasági technikus szakon jeles eredménnyel végzett.

A Település kitüntető címet vehette át az ünnepségen a községet egy évtizeden át polgármesterként szolgáló Gyarmati András, aki munkásságához köthető a harangláb állítása, a Szentlélek templom megépülése, a Dózsa György Művelődési Ház, az orvosi rendelő és a könyvtár felújítása, a térségben egyedülálló, a nagylaki kenderfeldolgozást bemutató gombolyag múzeum létrehozása. A képviselő-testület a kitüntető cím odaítélésével ismerte el odaadó és felelősségteljes munkáját.

Gyarmati András az elismeréssel

Az „Értékközvetítés a Makó-térségi közösségek” pályázat keretében tizenöt gyerek kap települési ösztöndíjat: Gyevi-Nagy Laura, Gavallér Krisztofer, Romanek Blanka, Kovacsik Olivér, Ilgner Hanna, Eibert Márta, Lole Beatrice, Jakabovics Dávid, Orbán Cintia, Kóczi Zoltán, Tóth-Kása Izabella, Felcsúti Milán, Matajsz Rebeka, Gáspár Roxána és Pálfi Amira.

A művelődési ház színpadán ezt követően a Mezőhegyesi Fúvószenekar játszott, míg a művelődési ház mellett Pepi bohóc és barátai szórakoztatta a helybélieket, akik – ha már kipihenték a délelőtti focit és a panitballt – bungee jumpingozhattak, ugráló várazhattak, de volt arcfestés, lehetett lángost és főtt kukoricát is enni.

Este 6-kor sorsolták ki a Baranyai Lászlóné által készített keresztrejtvény nyerteseit a 31 helyes megfejtő közül. Majd Ihos József állt a szabadtéri színpadra humoros műsorával. Őt a Hidvégi Band követte, hogy a falunapot Gáspár Laci – lapzártánk után kezdődő – koncertje és az utcabál zárja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest