Makó Színes

Négycsillagos választék a Glorius új étlapján

Jövő héttől a közkedvelt fogások mellett újdonságokat is kínál a Grand Hotel Glorius étterme. A megreformált ét- és itallapot Bogyó Géza, a makói szálloda nyáron kinevezett vendéglátó vezetője ajánlja a vendégek figyelmébe.

Bogyó Géza több mint harminc esztendeje dolgozik a szállodaiparban és június óta erősíti a Glorius csapatát. A vásárhelyi születésű szakember évek óta Szegeden él, de baráti szálakon keresztül régóta kötődik Makóhoz is. – Otthonosan érzem magam az új közegben és nagyon kedvesek az itt élők. A korábban szerzett szakmai tapasztalataimat, kreativitásomat is jól tudom kamatoztatni. Most sokkal szélesebb a munkaköröm és más kihívásokkal találkozom, ami ösztönzően hat rám. Jelenleg azon dolgozom, hogy az ötleteimet és elképzeléseimet a helyi sajátosságokkal összehangoljam, ami egy hosszabb folyamatot jelent – tudtuk meg az F&B managertől.

Ennek egyik lépésenként az étlap megújításán munkálkodott, amely tervei szerint már jövő héttől várja az étterembe betérőket. – A járványügyi helyzet következtében leegyszerűsített á la carte kínálatot most kibővítettük és változatossá tettük. Mellé megreformáltuk az italválasztékot és borlapot is cseréltünk. Bizalommal és dinamizmussal tekintünk a jövőbe, de a váratlan helyzetekre is igyekszünk felkészülni mind a válaszék, mind az árak tekintetében – avatott be Bogyó Géza. A vendéglátó vezető elárulta, a kedvelt fogások mellett üde színfoltként gulyás- és málnakrém levest, de libamájas étkeket is fogyaszthatnak majd a vendégek. Tehát, a hagyományosabb, magyaros ízekkel párhuzamosan a különlegességeket fogyasztani vágyók számára is jó választás a Grand Hotel Glorius konyhája, amelyben a királyrák és a bélszín is megtalálható lesz. Desszerteknél a mangós tiramisu válhat új kedvenccé, illetve egy fiatal borászat friss nedűi is.

Emellett továbbra is fontos szempont marad a változatos és népszerű, két-és háromfogásos menükínálat biztosítása hétköznapokon, igazodva a helyi igényekhez. – Szerencsére egyre több pozitív visszajelzést kapunk, sok makói és visszajáró vendég választ bennünket ebédidőben csakúgy, mint családi rendezvények, céges és baráti összejövetelek helyszíneként. Igyekszünk többféle igényt kielégíteni; kínálatunkról és árainkról folyamatosan aktualizált honlapunkon is lehet tájékozódni, illetve személyesen is szívesen adunk információkat – tájékoztatott Bogyó Géza, akinek lelkesedése nem csak az étlap kapcsán érzékelhető: szeretne egy nagyon jó csapatot is kovácsolni az étterem dolgozóiból.