Makó Térség

Jó reggelt, Makó!

Mozgalmas hetek állnak az Erzsébet-ház mögött, három polgármesterjelölt lesz Kiszomboron, felelőtlen járnak autósok Pitvaroson.

Az Angyalsóhaj Alapítvány kezdeményezésére adományokból felújított Erzsébet-ház ezen a nyáron bebizonyította, hogy nem csak sérült fiatalok, felnőttek ellátására és fejlesztésére alkalmas, hanem közösségi térként is fontos szerep jut neki Makón.

Az ajánlások leadása után a valasztas.hu alapján hárman indulnak majd Kiszombor polgármesteri címéért. A jelenlegi alpolgármester mellett (aki az elmúlt hónapokban a polgármesteri feladatokat ellátta), Csanádi Ferenc és Tóth Antal.

Pitvaroson Deák Ferenc és a József Attila sarkát hiába kordonozták el, hiába tették ki az utca elejére a zsákutca táblát, a vakon vezető autósok mégis keresztülhajtottak az Alföldvíz munkaterületén, kihasználva, hogy ott mégis elfértek. Pedig csak egy utcát kellett volna kerülniük.

Európa több országában drámaian romlott a koronavírus-helyzet – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget felügyelő miniszter a Kormányinfón. Néhány szomszédos ország kivételével kockázatos az utazás külföldre. Magyarország 5 millió vakcinára kötött le kapacitást különböző gyártókkal. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a zenészek újabb támogatását jelentette be.