Makó

Az Igási út egy részének felújításáról tárgyalt a makói önkormányzat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóságának vezetőjével egyeztetett Farkas Éva Erzsébet és Mágori András.

– Mágori András József képviselőtársam, városüzemeltetési tanácsnok kezdeményezésére, közös meghívásunk eredményeként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóságának vezetőjével, Hunkó József úrral folytattunk ma egyeztetést a 43-as főút belterületi szakaszának, illetve az Igási úton található Igási Koccintó és a bogárzói bekötőút közötti 3 km-es útszakasz javításának lehetőségeiről. – írta közösségi oldalán a polgármester.

Farkas Éva Erzsébet a posztban kiemeli, hogy ezután problémás útszakaszokat a városfejlesztési tanácsnokkal megnézték, az igazgató viszont azt is elmondta, hogy a megyei keret 60%-át használtak fel a makói belterületi utak javításához, aminek teljeskörű felújítása milliárdos nagyságrendű költség lenne.

Megállapodtak viszont abban, hogy a nagyobb volumenű, teljes körű útfelújítás megvalósításához közösen keresik az anyagi források előteremtésének lehetőségeit.