Makó Ország-világ Sport

Makói győzelmekkel zárult a nemzetközi sakkverseny

Mihók Olivér és Restás Péter a dobogó legfelső fokára állhatott, a legjobb női indulónak Juhász Barbara bizonyult a IX. Hagymatikum-Duocor Kupán.  A helyi egyesület többi játékosa is kiválóan szerepelt a négynapos megmérettetésen.

Véget ért a Duocor – Makói SVSE, a Duocor Ipari Bt. és Makó Város Önkormányzata közös szervezésében múlt hétvégén rendezett nemzetközi sakkversenye, amelyre az idén 86-an neveztek. A hét forduló izgalmas játszmákat hozott a mezőny mindkét csoportjában. – Az „A”-ban végig magabiztosan szerepelt és végül rajt-cél győzelmet aratott Mihók Olivér nemzetközi nagymesterünk.  Udvardi Zalán mesterjelöltünk a harmadik helyen végzett, Juhász Barbara női nemzetközi mesterünk pedig a legeredményesebb játékos lett a hölgyek között – számolt be örömmel a végső sorrendről Horváth Zsolt.

 A Duocor-Makói SVSE ügyvezető elnöke hozzátette, a „B” csoport küzdelmei is helyi aranyéremmel zárultak, itt Restás Péter FIDE mester bizonyult a legjobbnak, Csikós Mihály pedig az induló makóiak között büszkélkedhetett ezzel az elismeréssel.  – Péternek a második fordulóban becsúszott egy meglepő vereség, de ezt követően, egymás után négy győzelmet aratott. Az utolsó körben így számára már elegendő volt egy döntetlen is – értékelt Horváth Zsolt.

(A képen: Restás Péter FIDE mester, a borítóképen: jobbról Mihók Olivér nemzetközi nagymester.

Képek forrása: Duocor-Makói SVSE)