Hírek Makó

Fogadóórát tartott Varga Ferenc

A képviselő a Tulipán utcai rendelő udvarán várta a körzetében élőket szerda délután fogadóóráján.

Varga Ferenc a fogadóórát megelőzően – amelyen Farkas Éva Erzsébet polgármester és Hadik György képviselő is részt vett – portálunknak elmondta: jelenleg a legnagyobb probléma az esővíz-elvezetés, sorra járták az utcákat az önkormányzat munkatársaival, amely során felmérték a helyzetet, ezeket pedig folyamatosan igyekeznek javítani.

– Minden utcában, ahol kellett, kotorjuk az árkokat, a jövő hét folyamán fogjuk az összes átereszt kitakarítani, átmosatni – sorolta a teendőket a képviselő, aki továbbá kiemelte: úgy gondolja, hogy bár múlt hét szombaton a nagy esőzés következtében az udvarokra befolyt egy-két helyen a víz, de ettől függetlenül a csapadékvíz-elvezető rendszer véleménye szerint viszonylag jól működött, ezt pedig tökéletesíteni próbálják.

Rámutatott arra is, hogy Honvéd városrészben problémát okoznak a kóbor kutyák. Ennek megoldására egy hete egy kutyacsapdát helyeztek ki, azóta pedig minden nap egy kutyát visznek el a sintértelepre, a gyepmesterrel közösen.

Jelzést kapott továbbá arról is a lakóktól, hogy a Deák Ferenc utcánál lévő focipályánál késő estig hangoskodnak, így a pályát jövő héttől zárhatóvá teszik, 8-tól 4-ig lesz nyitva, szombaton és vasárnap pedig este 6-ig, de két kamerát is kihelyeznek.

Problémát jelent az illegális hulladéklerakás is Honvédban. A régi vásártérre ezért elhelyeztek konténereket, amelyeket minden nap ürítenek, ezen a héten negyven köbméter szemetet vittek el – közölte a képviselő, aki aláhúzta: ez nagyon sok pénzébe kerül az önkormányzatnak, s ez a lehetőség még élni fog pár hétig, de végtelenségig nem tudják fenntartani, hogy a város pénzén szállíttassák el az illegális hulladékot. Továbbá az ott lakók figyelmét is szeretné felhívni, hogy ne dobják ki a szemetet a közterületre.

A Tulipán utcai rendelő kapcsán elmondta: a felújítás jól halad, jelenleg vakolnak és gipszkarton falakat raknak fel, augusztus harmincadikára pedig kész is lehetnek a munkálatokkal.

A körzetben árokkotrásra is sor kerül, illetve a tűzoltóságnál az átkötő járda is megújul, amely mintegy 100-110 méter hosszúságú szakaszt jelent – tudtuk meg Varga Ferenctől, aki elárulta, sok panasz érkezett erre a szakaszra, így szeretnék minél hamarabb megcsinálni, a START Munkaprogramban fennmaradó további 80-100 métert pedig szeretné megtartani, s ennek köszönhetően pedig egy hosszú utcát megcsinálni a következő évben.

A képviselői fogadóórák a jövőhéten is folytatódnak, a részletekért kattintson ide!