Ország-világ

Karddal akart revanst venni egy közösségi médiás bejegyzésért

Csak az idejében becsukott és belülről megtartott nagykapu állította meg az ötven centi pengehosszúságú karddal hadonászó férfit.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy közösségi oldalon tett bejegyzést sérelmezve karddal akart berontani egy család házába.

A vád szerint a kiskunhalasi férfi és a sértett között tavaly decemberben az egyik internetes közösségi oldalon folytatott levelezés során nézeteltérés alakult ki. A vádlott idén március 23-án reggel sérelmesnek találta a nő legutóbbi bejegyzését, ezért megjelent a kiskunmajsai házánál.

Az autóból kiszállva, kezében egy legalább 50 centiméter pengehosszúságú, kardszerű tárggyal, a nagykapuhoz futott és befelé kiabált a lakóknak. A sértett, látva a vádlott közeledését, segítséget kért a házban tartózkodó élettársától, akivel közösen belülről tartották a kaput, hogy megakadályozzák, hogy a támadó bejusson az ingatlanba.

A kiabáló vádlottat a háziak nem tudták lenyugtatni, továbbra is teljes erővel nekiment a nagykapunak, azonban nem tudott bejutni. Még egy rövid ideig kiabált, szitkozódott és hadonászott a karddal, majd miután meghallotta, hogy a nő rendőrt hív, autójával elhajtott.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.