Makó

Hadik György körzetében folytatódtak a fórumok

Tavasszal a koronavírusjárvány miatt nem tudtak személyes fogadóórákat tartani az önkormányzati képviselők, ezt pótolják most.

Hadik György a Királyhegyesi utcai idősek klubjának udvarán tartotta meg lakossági fórumát Farkas Éva Erzsébettel tegnap, amelyre mintegy tucat körzetben élő ment el. A polgármester elsőként a koronavírusjárvány miatti intézkedésekről beszélt, amelyben kiemelte azt is, hogy az elmúlt hónapokban a hivatalban és az önkormányzati cégeknél dolgozó alkalmazottak munkahelyének megvédését tartották legfontosabbnak, a város gazdasági helyzetét pedig folyamatosan vizsgálják.

A lakosok szinte kivétel nélkül arra panaszkodtak Hadik Györgynek, hogy ebben a körzetben is rendkívül rossz állapotban van a csapadékvízelvezető rendszer, rengeteg házba befolyik a víz a nagyobb esőzések alkalmával.

Az önkormányzati képviselő elmondta, a városvezetés elkötelezett ennek a problémának a megoldásában, ám mivel városi szinten több milliárd forintos beruházásról beszélünk, ezt kormányzati támogatás nélkül lehetetlen megvalósítani.

Hadik György azt is hozzátette: Honvédban kitakarították az átereszeket, illetve a nyitott csatornákat, valamint lekaszálták a belelógó füvet, de rendszeresen újból teledobálják szeméttel, építési törmelékkel, ezért arra is felhívta a figyelmet, hogy a lakosság segítségére is számítanak.

 

navigate_before
navigate_next