Ország-világ

Éjjel az utcán egyedül sétáló nőre támadt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a budapesti férfival szemben, aki tavaly áprilisban Szegeden szexuális erőszakot követett el egy nővel szemben. A kép illusztráció.

A vádirat szerint a vádlott az éjféli órákban egy egyedül sétáló nőre lett figyelmes Szeged móravárosi városrészén. Követte a hazaérő sértettet, aki társasházi otthona bejáratán át éppen a lépcsőházba lépett be. Ekkor a nőt a vállánál megragadta és a lépcsőházi előtérbe belökte. A sértett próbált segítségért kiabálni valamint a vádlott szorításából kiszabadulni és elmenekülni, de a férfi a földön fekvő nőt a lábainál fogva visszahúzta. Ezt követően őt a testével a földhöz szorította, a sértett száját egyik kezével mindvégig befogta és szexuális erőszakot követett el vele szemben.

A cselekmény következtében test szerte zúzódásos sérüléseket szenvedő sértett a vádlottal szemben joghatályos magánindítványt terjesztett elő, azaz kérte megbüntetését.

A vádlottat a járási ügyészség szexuális erőszak bűntettének elkövetésével vádolja. A vádemeléskor letartóztatás kényszerintézkedés hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.