Ügyességi feladatokat oldottak meg, kihívásokat teljesítettek és a tudásukat is próbára tették a nyáron a makói görögkatolikus gyerekek. Az élményekkel teli felkészítő napok során hétköznapi hősökkel ismerkedtek meg a fiatalok, kerékpároztak és elutaztak Mezőhegyesre is.

A vadász, a rendőr, és a tűzoltó munkájába is bepillanthattak azok, akik a makói görögkatolikus parókia által szervezett elsőáldozási felkészítésben részt vettek a vakáció idejében. – Szeretnénk szentírási szereplőkön és történeteken keresztül példákat állítani a gyerekek elé és azt megmutatni, hogy a leghétköznapibb feladatok is lehetnek nagyszerűek. Több oldalról akartuk a hősök témáját körbejárni – avatott be a programsorozat kezdetén Biró István. A görögkatolikus parókus és segítői változatos módon építették fel a központi gondolat köré az egyes alkalmak tematikáját. – Megtanultuk a Jézus, az én szuperhősöm éneket, hozzá kendőket és palástokat is készítünk, elmélyedünk a horgolás és varrás rejtelmeiben, a falra pedig Noé bárkáját festjük fel együtt – sorolt egy pár tevékenységet a sok közül István atya, majd hozzátette, kerékpározni is fognak és meglátogatják egy kirándulás során a mezőhegyesi ménesbirtok lovait is.

Az élménynapok célja, hogy a tartalmas időtöltés mellett, a fiatalokat felkészítsék az elsőáldozásra is. – Egy folyamatosan gyarapodó közösség vagyunk és tudatosan törekszünk arra, hogy ebbe az ünnepbe kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhassanak.  Az ismereteket apránként sajátítjuk el és ezek a programok kiválóan alkalmasak arra, hogy ezeket mélyítsük, alkalmazzuk is – avatott be az ötletgazda, aki azt is elárulta, hogy évente szerveznek családi napot is, amelynek délelőttjén zajlik a próbázás. Idén szupercsillagokat gyűjtöttek a csapatok; a szellemi és ügyességi kihívások sikeres teljesítésével és a rendőrök munkájába is bepillantást nyerhettek a gyerekek, akiket zsonglőr és bűvész is szórakoztatott.

– Énekeltünk, kutyával játszottunk, várost rajzoltunk krétával és most vasutat építettünk. Megbeszéltük, hogy a hősök meg tudnak menteni másokat vagy jó dolgokat tesznek, és sokat dolgoznak is, mint az anyukák – összegezte a benyomásait Frank Lilla Nikolett második osztályos tanuló. Segítő kezekből nem volt hiány a felkészítő napok során, a nagymamák és édesanyák fáradhatatlanul szorgoskodtak horgolásnál, festésnél, agyagozásnál és a gépi varrás rejtelmeinél is. – Levendulazsákokat készítettünk és a szuperhős kendők széleit szegtük be. A fiúk szabtak, a lányok pedig az összeállításnál szorgoskodtak, igazi csapatmunka zajlott, ügyességben és szeretetben – értékelt Horváth-Kompár Bea ötgyermekes anyuka, akinek megállapítását csak megerősíteni tudtuk.

Az élménynapok az EGYH-TAB-20-P-0014 kódjelű projekt keretében valósultak meg. A kezdeményezést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja is támogatta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest