A férfit nem zavarta, hogy a bíróság korábban véglegesen eltiltotta a gépjármű vezetéstől. A lopást megkönnyítette a kocsiban hagyott indítókulcs.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén márciusban, a város szikáncsi településrészén, egy büfé előtt leállított gépkocsit ittas állapotban eltulajdonított.

A vádirat szerint a vádlott észrevette, hogy az autót annak tulajdonosa lezáratlanul parkolta le, ráadásul a gyújtáskapcsolóban az indítókulcsot is benne hagyta. Elhatározta, hogy ellopja a 280 ezer forint értékű kocsit, ezért beleült és a helyszínről elhajtott. Ebben nem gátolta meg, hogy előzetesen szeszes italt fogyasztott, sőt az sem, hogy őt a bíróság korábban már végleges hatállyal a járművezetésről eltiltotta.

A rendőrség járőrei a Hódmezővásárhely belterületén az autóval közlekedő vádlottat fél órával a lopást követően igazoltatták. Az eljárás során tőle levett vizelet-és vérminták alapján nála közepesen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság igazolódott. A mintákból dizájner drog valamint egy nyugtató hatóanyagát is kimutatták. A vádlott vezetési képességét az alkohol mellett a nyugtató hatóanyaga tovább gyengítette.

Fotó: police.hu

A vádlottat a járási ügyészség lopás vétségével valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, mely bűncselekményeket előéletére tekintettel többszörös és különös visszaesőként követett el. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest