Pörköltfőző versenyt is rendeznek a Pitvarosi Falunapok első napján, azaz szombaton. Aznap délután Rákóczi-, II. János Pál pápa szobrokat és Trianon emlékművet is avatnak.

Szombaton délután 2 órakor kezdődik a pitvarosi falunap egyik programjaként a pörköltfőző verseny, melyre máris várják a csapatok jelentkezését. A nevezési díj csapatonként : 1 ezer 500, (azaz ezerötszáz) forint melyért cserébe 5 kiló, kiporciózott, feldarabolt marhahúst ad a rendező. Azaz a fő nyersanyagot biztosítja!
Nevezni augusztus 7-én (pénteken) déli 12 óráig lehet a pitvarosi művelődési házban, természetesen nyitvatartási időben. Hétfőtől péntekig reggel 8 és déli 12 valamint délután 1 és 5 óra között.
Nevezni 10 fős csapatokkal lehet. A szervezők csak olyan csapatok jelentkezését várják, akik vállalják, hogy csak a helyszínen főzött pörkölttel vagy egyéb étel elkészítésével vesznek részt a versenyen. A rendezőség műanyag étkészletet ingyenesen biztosít.

A főzéshez szükséges valamennyi egyéb eszközt, például a bográcsot, a fűszereket, a gázt, a tüzelőfát valamint az egyéb kellékeket, hozzávalókat az adott csapatnak kell hoznia.
A szervezők kérnek mindenkit, hogy a verseny alatt figyeljenek egymásra és tartsák be a járványügyi előírásokat! Azaz a megfelelő távolságtartást, a kézfertőtlenítő használatát, az épületben a maszk viselését. Egyéb információt reggel 8 és délután 5 óra között személyesen a művelődési házban vagy a 06-62/292-032-es telefonszámon kérhetnek az indulni kívánó csapatok tagjai, vezetői.

A Pitvarosi Falunap egyébként a tervezett program szerint szombaton azaz augusztus 8-án délután 1 órakor konferenciával kezdődik, délután 2 órakor kezdődik a pörköltfőző verseny, közben különféle programok szórakoztatják majd a helyi közönséget, így lesz népies zene, ének és tánc, bemutatkoznak az extrém biciklisták, azaz látható lesz az Extrém Biciklishow bicikli sulival. Illetve értékes nyereményekért folyik majd a családi vetélkedő.

Délután 3 órakor avatják fel a Rákóczi szobrot a művelődési ház előtt, majd a római katolikus templomnál II. János Pál pápa szobrát. Ezt követően a Petőfi téren avatják fel a község Trianon emlékművét, a zenét a Lapos biztosítja.

A falunapi programsorozat vasárnap délelőtt 10-kor a Nagyboldogasszony templomban kezdődő szentmisével folytatódik, negyed 12-kor kezdődik az ünnepség a Petőfi téren, majd délben a plébánián rendeznek ebédet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest