Aki augusztus 1-jén a község közigazgatási területén lakott, és bölcsődés, óvodás, általános- vagy középiskolás, illetve főiskolás vagy egyetemista az tízezer forint beiskolázási támogatást kap a helyi önkormányzattól.

A kövegyi önkormányzat képviselő-testülete az idén is úgy döntött, hogy a Kövegy közigazgatási területén augusztus 1-én állandó lakó-, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező – bölcsődébe, óvodába, általános iskolába, középiskolába, főiskolára és egyetemre – járó nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató gyermek szülőjének/törvényes képviselőjének – a család jövedelmi viszonyaira tekintet nélkül – egyszeri, fejenként 10 ezer (azaz tízezer) forint támogatást nyújt a beiskolázással járó kiadásokhoz.

Mint azt Galgóczkiné Krobák Mária polgármestertől megtudtuk, az idén összesen hetvenöt gyereknek fizetik ki ezt az összeget.

A tízezer forint nem tűnik olyan soknak, de azért az iskolások esetén nagyjából futja a tanszerek árát, így mégis jelentős segítségnek számít. Tudván azt, hogy szeptembertől az általános iskolás diákok immár valamennyi évfolyama teljesen ingyen kapja meg az összes tankönyvét – köszönhetően a kormánynak.

Kövegy egyébként nem az egyetlen a makói járás kistelepülései közül, mely hasonló módon teszi könnyebbé a szülők számára az iskolakezdést. Hasonló támogatást kapnak például a maroslelei, a kiszombori vagy a csanádalberti diákok is. Ez utóbbi településen az érintett gyerekek összesen kilencvenhatan vannak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest