Makó Sport

Rekordszámú sakkozó vesz részt a Hagymatikum-Duocor Kupán

Makó az elsők között van, ahol a koronavírusjárvány után nemzetközi versenyt rendeznek. A helyi sportélet színesítése mellett ez jót tesz a város turizmusának is, mondta el portálunk kérdésére Czirbus Gábor alpolgármester a megnyitón.

Kilencedik alkalommal tartják a városban a Hagymatikum-Duocor Kupát, amelyre mint a Makói SVSE Sakk Szakosztályának elnökétől megtudtuk most rekordszámú versenyző érkezett Magyarország szinte minden részéről, valamint Lettországból, Olaszországból, és Ausztriából is.

Horváth Zsolt azt is elárulta portálunknak, hogy bár természetesen a koronavírus járvány miatti korlátozások átalakították az egyesület terveit is, ám ez idő alatt is az volt a céljuk, hogy a versenyzők játéktudását minimum szinten tartsák. Ezért minden héten háziversenyt rendeztek, és folyamatosan elemezték is a játékot.

A 4 napos versenyt megnyitó alpolgármester szerint a mostani megmérettetés is azt bizonyítja, a város rendkívül kiemelkedő sportélettel rendelkezik, amire büszke lehet. Mint Czirbus Gábor portálunknak elmondta, egy-egy ilyen esemény sokat segít a turisták Makóra csábításában is, amire most egyébként is nagy szükség van.

 

navigate_before
navigate_next