Hírek Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

START Munkaprogramban zajlik járdaépítés Makón, Farkas Éva Erzsébet, Botlik Anita és Csermák Szilvia volt a Rádió7 vendége, sikeres az üveggyűjtés Maroslelén.

A Posta utcától egészen a Kálvin utcáig újul meg a járda a Tömörkény utcában, Czirbus Gábor választókerületében. A kétszáz méteres szakaszon zajló munka a START Munkaprogram keretein belül valósul meg.

Farkas Éva Erzsébet, Botlik Anita és Csermák Szilvia volt a Rádió7 vendége. A műsorban szó esett többek között a START Járdaprogramról, a piac garanciális javításáról, a szülészeti és nőgyógyászati osztályról és a SzabadON fesztiválról is.

A maroslelei községháza udvarán elhelyezett konténerbe keddenként lehet beledobálni mindazokat az üvegeket, melyeket a boltok nem váltanak vissza. Az üveggyűjtés, melyet egy közfoglalkoztatott felügyel, egy-kettőre népszerűvé vált a faluban.

Tíz-tízezer forintos beiskolázási támogatást kapnak a csanádalberti diákok. Pályázatokat is bead a Magyar Faluba a csanádalberti önkormányzat. Ez is kiderült az ambrózfalvi-csanádalberti-nagyéri és pitvarosi képviselő-testületek júliusi rendes ülésén.