Hírek Kék hírek Ország-világ

Éveken át zaklatta szexuálisan a lányát egy férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a szabadságvesztés súlyosítását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki több éven át szexuális cselekmény tűrésére kényszerítette kiskorú lányát.

A Kecskeméti Törvényszék a a Bács-Kiskun megyei terheltet szexuális erőszak bűntette és szexuális kényszerítés bűntette miatt 9 év szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet szerint a vádlott a gyermekét 10 és 16 éves kora között otthonukban rendszeresen zaklatta szexuálisan, és erőszakkal illetve fenyegetéssel szexuális cselekmény tűrésére, egy esetben annak végzésére kényszerítette. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében, míg a terhelt védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

Az ügyészség fellebbezését a másodfokú ügyészség fenntartotta. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú nemi erkölcs elleni bűncselekményeket saját kiskorú lánya sérelmére elkövető vádlottal szemben lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.