Publicisztika Térség

Saját parlagfűdzsungelével sem boldogul, de a lakosokat drónnal figyeltetné Debreczeni István

Gazos, rendetlen portákat, földeket figyelne meg magasból az önkormányzat. Mutatunk egyet, hol lehetne kezdeni a példamutatást.

Néhány héttel ezelőtt jelent meg az önkormányzati újságban, hogy tegyék rendbe a lakosok a környezetüket, mert nyáron drónnal fogják felderíteni ezek állapotát. Bár a felhívás nem tartalmazta, ellenkező esetben nyilván szankciókkal is akar élni a polgármester, hiszen másként mi értelme lenne.

A belterületi megfigyelés emlegetésére azonban sok lakos felháborodott, ami nem is csoda, hiszen egyelőre semmi garancia nem látszik arra, hogy mennyire felismerhető felvételek készülnének, azokat mire használja az önkormányzat, a nagy felderítés leple alatt esetleg lesznek-e kifejezetten megfigyelt személyek, és egyáltalán, a polgármester betart(at)ja e a jogszabályokat, ami ugye nem mindig az erőssége, ha saját érdekéről van szó.

Rengetegen kifogásolták azt is, hogy mielőtt a lakosokat szekálná, Debreczeni István az önkormányzat tulajdonában lévő területek rendbetételéről gondoskodhatna, hiszen bőven van olyan része a településnek, ami gyalázatosan néz ki.

Természetesen elképzelhető, hogy akadnak Csanádpalotán elhanyagolt porták, még az is lehet, hogy sok, néhány hozzánk eljutott kép alapján mégis az lehet az érzése az embernek, hogy a polgármester a jól ismert „amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek” szabályt alkalmazza. A mellékelt felvételek ugyanis éppen Debreczeni István földje mellett készültek, rajtuk pedig jól látható a parlagfűdzsungel, amelynek irtása nem lehetőség, hanem kötelesség. Nem mellesleg pedig komoly büntetést is kiszabhat érte a Kormányhivatal.

 

 

A drónos megfigyelésről a felhívás óta egyébként egyelőre nagy a csend, nem tudni, végül letett-e róla az önkormányzat, de ha nem, akkor bárki akár nagy összeggel is fogadhat rá, hogy véletlenül ezt a területet kifelejtik a felderítésből, hiszen milyen kellemetlen lenne már, hogy Debreczeni István saját magának címez levelet, hogy lesz szíves kiirtani a parlagfüvet.

A drónnal történő megfigyeléssel és a parlagfűerdővel kapcsolatosan tettünk fel kérdéseket az önkormányzatnak is, ám választ egyelőre nem kaptunk.