Hírek Makó

Megújul a járda a Tömörkény utcában

A Posta utcától egészen a Kálvin utcáig újul meg a járda a Tömörkény utcában, Czirbus Gábor választókerületében. A kétszáz méteres szakaszon zajló munka a START Munkaprogram keretein belül valósul meg.

– Egy örömteli hírről tudok beszámolni, méghozzá arról, hogy az idei évben is tudunk járdát építeni. Az elmúlt évekhez képest egy kicsit kisebb mértékben, a START Munkaprogramnak köszönhetően. Választókörletemben egy kétszáz méter hosszúságú járdaszakaszt tudunk megújítani az idei esztendőben, ennek a munkálatai az elmúlt napokban meg is kezdődtek – tájékoztatta portálunkat Czirbus Gábor.

Az alpolgármester rámutatott: ez a Tömörkény utcai járdaszakaszt foglalja magába, egészen a Posta utcától a Kálvin utcáig.

– Ez egy rendkívül rossz járdaszakasz, ennek az elkészítése is elég bonyolult, hiszen több szigetből álló járdát fogunk építeni az elkövetkezendő egy, másfél hónapban – tette hozzá Czirbus Gábor, aki felidézte, az elmúlt napokban egy bejáráson is részt vett, ahol több kérést is megfogalmazott a kivitelezőkkel szemben, egyeztetve a lakossággal.

Rámutatott, ez egy belvárosi szakasz és nagyon sokan használják, ezért is szükséges, hogy ezt meg tudják újítani. Kiemelte: olyan kérése volt, hogy az útszegély kövek maradjanak meg, hogy biztonságosan el legyen választva, hiszen ez véleménye szerint balesetvédelem szempontjából nagyon fontos, de az akadálymentesítésre is figyelmet kell fordítani.

Mint Czirbus Gábor elmondta, a zöldterület rendezése is előtérbe fog kerülni, hiszen az itt lévő bokrok és fák is rossz állapotban vannak, és szeretnék, hogy az is megújuljon a járda mellett.

Az alpolgármester a sajtó érdeklődésére közölte: az idei évben bár járdaprogram nem lesz, a START programban egy nagyobb csomag kerül kivitelezésre, mint az elmúlt évben, amelyhez önerőt is biztosít a város.

Nagy Nándor, az innovációs és városfejlesztési iroda vezetője felidézte: évek óta folyik a START Közmunkaprogram. Farkas Éva Erzsébet polgármester koordinálásával, az összes települési képviselő bevonásával valamennyi települési körzetben járdaszakaszok fognak megújulni. Mint hangsúlyozta, a program egyik nagyon fontos eleme a járdaépítés, amely az idei évben egy picit nagyobb volumenben fog megtörténni, 2000 négyzetméteren, 1600 folyóméter szakaszon fognak megújulni járdaszakaszok. Hozzátette, valamennyi körzetben elmondható, hogy 180-280 folyóméter közötti szakaszok újulnak meg, a Mészáros utcát kivéve mindenhol térköves járdát készítenek.

Az irodavezető hozzátette: a munkát makói közmunkások végzik,  amelyért köszönettel tartozunk, mert bebizonyították azt elmúlt években, hogy szép és korrekt munkát végeznek.

– Néhány éve benne vagyok ebben a munkában, de soha panasz az ő munkájukra nem volt – húzta alá.