Egy amazon a műanyavödörrel adott egy maflást élettársának, nem hatott a kábítószer, ezért visszakövetelték pénzüket a vevők, létrán mászták meg a határkerítést a migránsok, egy este három bűncselekményt is elkövetett Repülős Gizi utódja. Egy asszony pedig rendőri felvezetéssel száguldott – szülni. A legérdekesebb rendőrségi hírek közül válogattunk!

Két szemeteskocsi gázolt egy nap alatt ugyanabban a városban

Egy nap alatt két is szemetesautó gázolt Sopronban – adta hírül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. A Városház utca 2. szám előtt egy tehergépkocsi vezetője a polgármesteri hivatal gépkocsi bejáratánál leparkolt tegnap 10 óra 10 perckor, mivel a mögötte lévő munkaterületről egy konténert akart elszállítani. Elindulásakor – figyelmetlensége miatt – nem győződött meg arról, hogy a tehergépkocsi holtterében egy járókerettel közlekedő 81 éves asszony lépett a járműve elé, akit ennek következtében elütött. A baleset során a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Ugyanaznap a Lackner Kristóf utcában közlekedett egy hulladékszállító tehergépkocsival egy 58 éves férfi. A sofőr a gépjárművel megállt a Ferenczy János utcában egy gyalogátkelőhelynél, azonban a szemétszállító gépkocsi elejével túlhajtott az útburkolati jelzésen. A jármű két utasa kiszállt, szolgálati feladataikat elvégezték, majd visszaültek a teherautóba. A vezető a járművel elindult, azonban figyelmetlenségéből adódóan nem adott elsőbbséget a zebrán áthaladó, a gépkocsit bal oldalról gyalogosan kikerülő 79 éves nőnek, ezért őt elgázolta. A baleset következtében az idős asszony megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Nem hatott a kábítószer, visszakövetelték a pénzüket

A Komáromi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat D. Gyöngyi és társai, H. László és K. József komáromi lakosok ellen. A tettesek július 19-én 19 óra körül Komáromban, egy földútnál a bozótba csalták az egyik ismerősüket. A férfitől korábban tartozás fejében kábítószernek vélt anyagot vettek. A kapott szernek elmondásuk szerint azonban nem volt hatása, így a pénzüket követelve őt megverték. Egy baseball ütővel fenyegették, majd tőle az értéktárgyait elvették azzal a feltétellel, hogy azokat akkor kapja meg, ha a pénzüket visszaadja.

A rendőrök a feljelentést követően azonosították a 26 éves nőt a 29 éves H. Lászlót és a 39 éves K. Józsefet. A három tettes ellen csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntett elkövetése miatt indult eljárás. Az elkövetőket a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őket őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezte, hogy a Komáromi Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

Létrán másztak át a határkerítésen

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások tegnap 23 óra 35 perckor Bácsszentgyörgy külterületén tíz külföldit tartóztattak fel, akik az államhatárt védő kerítésnek támasztott létrán másztak át Magyarország területére. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A nagy zsákmány

Lopás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság egy 26 éves helyi férfi és két társa ellen, akik június 27-e és július 27-e között betörtek egy pécsi hétvégi ingatlanba. A férfi egy 34 éves barcsi férfival, valamint egy 27 éves pécsi nővel megrongálta a kerítést, több alkalommal bementek a telekre és a házba, majd onnan fémalkatrészeket, vasárukat tulajdonítottak el.

Fotó: police.hu

A rendőrök a feltételezett elkövetőket a tettenérést követően elfogták, előállították a rendőrkapitányságra, majd kihallgatták őket gyanúsítottként.

Repülős Gizi is megirigyelhetné

Három bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható nőt fogtak el a rendőrök még július 22-én este Sarkadon. A 23 éves nő 18 és 19 óra között átmászott egy ház kerítésén, majd ott egy nyitva hagyott garázsból próbált lopni. Miközben kutatta át a helyiséget, hazaérkezett a ház tulajdonosa, aki tetten érte, ezért a nő elmenekült. Ezután egy másik háznál próbálkozott, onnan a postaládából vitt el egy kulcscsomót. Végül 19 óra körül a nyitott kapun és ajtón át bement egy idős asszony házába, és a konyhaszekrényből pénzt vett ki. Utána a ház előszobájában keresett olyan dolgokat, amiket elvihetett volna, de az asszony észrevette, hogy idegen van a házában. Felszólította, hogy adja vissza a pénzt, mire a nő ellökte és többször megütötte őt, majd elmenekült. A bántalmazott idős asszony az elsődleges információk szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentéstől számított fél órán belül azonosították és elfogták a lopás kísérlettel, lopással, valamint rablással gyanúsítható 23 éves sarkadi nőt, akit a rendőrkapitányság őrizetbe vett. A kulcsokat és pénzt megtalálták nála, lefoglalták és a nyomozók visszaadják a tulajdonosoknak.

Rendőrségi felvezetéssel száguldott szülni

Július 27-én 12 óra 20 perc körül egy férfi kért segítséget Budapest XIV. kerületében, a Hősök terén szolgálatot teljesítő motoros rendőröktől. A férfi ismerősével, egy várandós nővel Hatvanból utazott Budapestre, hogy eljussanak a kórházba, mert a nőnél beindult a szülés, erős fájdalmai voltak.

Téglási József rendőr főtörzszászlós és Kiss Gábor rendőr törzsőrmester azonnal a fájdalmakkal küzdő nő és sofőrje segítségére sietett, megkülönböztető jelzésekkel a klinikáig vezették az autót, ahol a nőt átadták az egészségügyi dolgozóknak.

A férfi a Magyar Rendőrség Facebook oldalán messenger üzenetben köszönte meg, hogy a motoros rendőrök biztosították gyors eljutásukat a klinikára. Hogy kisfiuk vagy kislányok született azt sajnos nem írta meg a rendőrség.

Két nap alatt háromszor is a forgalommal szemben autózott

A nyomozás adatai szerint a 63 éves férfi július 13-án 15 óra 20 perckor Volkswagen Golf típusú személygépkocsival közlekedett a 7-es és a 8-as számú főutak közös elkerülő szakaszának jobb pályatestjén, Székesfehérvár felől a 63-as számú főút irányába, a járműforgalommal szemben, a belső forgalmi sávban. A szabályosan közlekedő járművekben utazók életét és testi épségét veszélyeztető járművezetőt egy nappal később, késő este, majd 16-án délelőtt és este is ittas járművezetés miatt állították elő a rendőrök. Elsőként a 63-as számú főúton, majd Nádasdladány külterületén, végül a 7202-es számú úton, Sárszentmihály közelében haladt autójával a férfi úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a sárszentmihályi sofőrt egyrendbeli közúti veszélyeztetés bűntett, valamint háromrendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Nem babát tolt a babakocsiban

Egy halmajugrai lakos tett bejelentést a rendőrségre július 27-én 10 óra 20 perc körül, miszerint a településen visszatart egy helyi férfit, aki feltehetően lopott faanyagot visz egy babakocsival.

A kiérkező rendőrök elfogták a 19 éves férfit és előállították a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra. A gyanúsított beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, mely szerint a nyitott ajtón jutott be egy halmajugrai lakatlan házba, ahol az egyik szoba faláról lefeszítette a lambériát.

Mérges férfi dobált virágcserepet a bankban

Egy jászkiséri lakos július 24-én 11 óra körül Jászberény egyik pénzintézetében szóváltásba keveredett egy ott dolgozó ügyintézővel, majd az előtérben elhelyezett virágcserepet az ügyintéző előtt elhelyezett plexi elválasztó falnak dobta. A rendőrök a garázda férfit elfogták, előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A Jászberényi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 46 éves jogsértő ellen.

Szekrény mögé bújt, ipi-apacs mondták a rendőrök

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság célkörözési egysége a Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együtt július 22-én 9 óra körül megjelentek egy kaposvári háznál, mivel olyan információ jutott a tudomásukra, hogy ott egy körözött személy tartózkodik. A rendőrök az alapos kutatás során egy szekrény mögött kialakított rejtekhelyen találták meg az ott bujkáló körözöttet, aki ellen a Kaposvári Törvényszék adott ki elfogatóparancsot. A 34 éves V. Krisztiánt elfogták, majd a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Jogsi nélkül, ittasan motorozott a járdán

Zalaegerszegen, a Göcseji úton észlelték a rendőrök még július 16-án délután, hogy egy személy a gyalogjárdán motorozik bizonytalan úttartással. Az egyenruhások a segédmotoros-kerékpárral közlekedő 22 éves helyi férfit igazoltatták, ekkor kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett. Az ellenőrzés során felmerült a szeszesital-fogyasztás gyanúja is, a férfival szemben alkalmazott alkoholteszter megerősítette az egyenruhások gyanúját, mert pozitív értéket jelzett. A férfit további mintavételre a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra előállították, a mérési eredmények alapján a nyomozók járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. A járdán való motorozásért pedig szabálysértési feljelentést tettek ellene.

Vödörrel csapta arcon élettársát az amazon

A Szekszárdi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy bátaszéki nő ellen.

Egy bátaszéki férfi tett bejelentést július 28-án az esti órákban arról, hogy élettársával szóváltásba keveredtek, és a nő egyszer egy műanyag vödörrel arcon ütötte. A kiérkező rendőröknek a sértett elmondta, hogy az ütés pillanatában fordult az asszony felé és a veder fém része ekkor sértette fel az arcát. Az eset miatt a Szekszárdi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest