Hírek Térség Top

Nem tettek le a SZEFO lelei üzemnyitásáról

Bár elfogytak az érdeklődők, azaz nem jött össze a szükséges legalább húszas létszám, de nem mondott le sem Maroslele, sem a Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt arról, hogy a megváltozott munkaképességűek számára miniüzemet hozzon létre a faluban.

Március 11-én, azaz még a koronavírus veszélyhelyzet kihirdetése előtt tartottak egy tájékoztatót, július közepén egy másodikat arról, hogy a megváltozott munkaképességű marosleleiek számára egy kis összeszerelő üzemet indítana a faluban a SZEFO Zrt.

Az üzem létesítését egyébként maguk a megváltozott munkaképességű helybéliek kérték, akik közül az első tájékoztatón még nagyon sokan vettek részt, de a koronavírus veszélyhelyzet feloldása utáni júliusira már elfogyott a buzgóság és vele együtt az érdeklődők száma is.

Miután a kívánt minimum húszas létszám sem jött össze, így egyelőre nem indul a kis iskola épületébe tervezett összeszerelő üzem (melyből számos működik a megyében), Marosleléhez legközelebb Hódmezővásárhelyen és Apátfalván is. Az utóbbiban közvetlen a községháza melletti közmunkások által félmilliós költségvetéssel felújított 350 négyzetméteres épületben öt esztendeje húszan kezdték. meg a munkát, míg ma már negyvenen szerelnek össze villanykapcsolókat.

– Bár sajnos nem jött össze a kellő létszám, de a szefósok azzal hívtak fel a minap, hogy nem nyugszanak bele ebbe, szeretnének annak a pár jelentkezőnek is segíteni. Úgyhogy abban maradtunk, hogy továbbgörgetjük ezt a lehetőséget újságolja Drimba Tibor, Maroslele polgármestere.

Hozzátette, ha máshogy nem megy, egyelőre városi munkahelyekre vonnák be őket, s ha végül mégis összejönne a kívánt létszám, azaz össze tudnák toborozni az érintett marosleleieket, vagy szájhagyomány útján elterjedne, hogy ez egy jó munka, a SZEFO nem zárkózik el a maroslelei kisüzem létesítése elől.

– Ahhoz, azonban, hogy ezt megpróbálják, majd kiderüljön, hogy nincs elegendő munkavállaló, az üzemnyitás elég költséges volna – fűzte hozzá Drimba Tibor. A polgármester azt is hozzátette, hogy ugyan elsősorban a lelei megváltozott munkaképességűekre számítana a cég, de nem zárkóznak el az elől, hogy a földeákiaknak, óföldeákiaknak is munkát adjanak Maroslelén.