Kék hírek Ország-világ Térség

A lakótársukat kínozták

Az ügyészség indítványára a Szegedi Törvényszék fenntartotta annak a huszonéves nőnek és férfinak, valamint középkorú nőnek a letartóztatását, akik a sértettet egy bezárt lakásban hosszú időn keresztül rendszeresen fizikálisan és szexuálisan is bántalmazták, kínozták, illetve megalázták.

A Szegedi Járásbíróság szexuális erőszak bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, testi sértés bűntette, illetve zsarolás bűntette miatt nem jogerősen hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélte a vádlottakat.

Az elsőfokú ítéletben megállapított tényállás szerint a terheltek kihasználták azt, hogy a sértett az egészségi állapota és a személyiségjegyei miatt nem volt képes a támadásokkal szemben megfelelő módon tiltakozni, ellenállni. A sértettet bezárták egy lakásba, ahol hosszabb időn keresztül rendszeresen, durva módon fizikálisan és szexuálisan is bántalmazták, kínozták és megalázták.

A vádlottak és az egyikük védője által bejelentett fellebbezések alapján eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az elsőfokú bíróság álláspontjával, miszerint a terheltekkel szemben fennáll a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog eljárni.