Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Szegeden állítják bíróság elé az idős asszonyt megölő férfit

A hajléktalan férfi gyümölcsvásárlás ürügyével jutott be a 83 éves asszony otthonába, akivel ismeretlen ok miatt konfliktusa támad, s a vitát késszúrásokkal zárta le.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint nem indokolt annak a férfinak a szabadlábra kerülése, akik egy idős asszonyt ölt meg.

A Szolnoki Törvényszék fenntartotta  annak a 31 éves – hajléktalan életmódot folytató – zagyvarékasi férfinak a letartóztatását, akit az ügyészség egy idős asszony sérelmére elkövetett élet elleni bűncselekménnyel vádol.

A vádirati tényállás szerint a büntetett előéletű, drogfüggő férfi 2018 nyarán gyümölcsvásárlás ürügyén jutott be a 83 éves sértett otthonába. A vádlott ismeretlen okból keletkezett konfliktus során a mozgásában korlátozott nőt egy késsel több alkalommal a felsőtestén megszúrta. A bántalmazás következtében a sértett néhány percen belül életét vesztette. A vádlott elfogására otthonától távol, Szigetszentmiklóson került sor.

A törvényszék a kényszerintézkedés tárgyában hozott határozata szerint a vádlottal szemben változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ezen indokaival egyetértett, ezért a végzés helybenhagyására tett indítványt a fellebbezés folytán másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

A vádlott büntetőjogi felelősségének tisztázása érdekében a törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást . közölte az ügyészség.