Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Letartóztatták a szentesi nő feltételezett gyilkosát

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság a szentesi D. Lajost, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2006 júliusában megölte élettársát, holttestét pedig elrejtette.

D. Lajost, akit az ellene kibocsátott nemzetközi körözésnek köszönhetően az olasz hatóságok július 23-án adtak át a magyar hatóságoknak, azzal gyanúsítják, hogy még 2006 júliusában megölte korábbi élettársát Koncz Juditot. Az asszony földi maradványait nemrégiben találták meg.

Koncz Judit 2006. július 22-ére virradóra tűnt el, hálóingben. Eltűnését D. Lajos jelentette be, aki 22-én a kislányáért ment láthatásra. A kétéves gyermek a tévé előtt ült egyedül. Éjjel valaki megmérgezte a család kuvaszát. A nő holmijai közül a hálóinge, a papucsa, az útlevele és a kerékpárja tűnt el. A rendőrség akkoriban ismeretlen tettes ellen állatkínzásért, Koncz Judit ellen kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozott.

D. Lajost idén februárban bizonyítottság hiányában mentette fel az ellene emberölés kísérlete bűntette gyanúja miatt emelt vád alól jogerős ítéletében a Szegedi Ítélőtábla. A férfit azzal gyanúsították, hogy 2006-ban kézigránátot dobott a szentesi jegyző házának ablakára azzal a céllal, hogy megölje őt.

Az élettársa megölésének bizonyítottság esetén a gyanúsított cselekménye előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. Ezért akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A Fővárosi Főügyészség szökés, elrejtőzés, a bizonyítás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, amelynek alapján a bíróság vasárnap elrendelte azt.

A bíróság indoklása szerint a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jellegéből és a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés mértéke miatt megalapozott az a feltételezés, hogy a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. A tanúk, akik ismerik a gyanúsítottat, bosszúálló természete miatt tartanak a férfitől, ezért fennáll a lehetősége, hogy a gyanúsított befolyásolja, nehezíti vagy meghiúsítja a bizonyítást. Továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.