Kiemelt hírek Térség

Csanádpalota korábbi polgármestere cáfolja az önkormányzati lap hazugságait

Közösségi oldalán írt Nyergesné Kovács Erzsébet arról, hogy valótlan információkat tartalmaz a település közpénzből finanszírozott újságja. A Palotai Krónika az elmúlt hónapokban gyakorlatilag Debreczeni István egyszemélyes propagandalapjává silányult.

Csanádpalota polgármestere az elmúlt hónapokban szinte semmi másra nem használta fel az önkormányzat által közpénzből kiadott újságot, mint saját maga dicsérésére, valamint az általa nem kedvelt – és a testület feloszlását megszavazó – képviselők lejáratására. Az itt leírtakba azonban nem egy alkalommal valótlan információk is kerülnek, erre legutóbb éppen Nyergesné Kovács Erzsébet, a hívta fel a figyelmet közösségi oldalán.

Debreczeni István, a vele készült interjúban ugyanis azt állítja a hamarosan megépülő bicikliút kapcsán, hogy 150 millió forintot fizettek ki, nem csanádpalotai cégeknek média- és reklámmegjelenésre, amelyet az előző városvezetés hagyott rájuk.

A település korábbi polgármestere szerint azonban ez hazugság, hiszen a Csanádpalota-Pitvaros-Mezőhegyes kerékpárút beruházás megvalósítására már a választások után Debreczeni István írt alá mindent, a pályázat pedig – mivel 100 százalékban támogatott – egyébként sem kerül egy fillérjébe az önkormányzatnak, amely tehát ezzel kapcsolatban ki sem fizethetett semmit.

 

 

Debreczeni emellett azt is kifejti az újságban, hogy „a többi pénzt a mostani önkormányzat a fejlesztésekre szeretné költeni, ezt a pénzt nem hagyják elvenni”. Az igazság ezzel szemben az, mint Nyergesné Kovács Erzsébet a közösségi oldalán leírja, hogy az önkormányzat nem rendelkezik szabadon a pályázaton nyert összeg felett, azt nem lehet másra költeni.

A település korábbi polgármestere ezzel együtt arra is felhívja az önkormányzat figyelmét, hogy tartózkodjanak az álhírek terjesztésétől, mert ezek csak a lakosság megtévesztésére és félrevezetésére alkalmasak.