Hírek Térség Top

Apátfalván ismét megpályáztatják a községi földeket

Október végén lejárnak a korábbi bérleti szerződések, így az önkormányzat ismét megpályáztatja a község tulajdonban lévő földterületeket – döntött róla egyhangúlag a helyi képviselő-testület a községházán tartott rendes ülésén. A képviselők más határozatokat is hoztak.

Nyílt pályázatot hirdet az apátfalvi képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában lévő földterületek hasznosítására.
A testület utoljára a 2018. július 30-i ülésén tárgyalt ezek hasznosításáról, majd a tíz bérlet szerződéseket 2018. november 1-től 2020. október 31-ig kötötték meg a bérlőkkel. Az ártérben lévő földterületek bérleti díja 1,-Ft/m2/év.

Az ártérben lévő zártkerti ingatlanok továbbra sem teljes mértékben hasznosítottak, nincs sem bérleti, sem vásárlási igény jelezve. A két évre szóló szerződésekben a föld bérleti díjak bérlőnként pályázati kiírás alapján állapították meg. Idén június 30-ig minden bérlő befizette a haszonbérleti díjat azaz a bérlőknek nincs díjhátralékuk.

A községi önkormányzata egyfordulós nyílt pályázatot hirdet a tulajdonát képező földterületek haszonbérlet útján történő hasznosítására.
A képviselők – Popányné Vaszkó Ágnes könyvtáros kérésre – arról is döntöttek, hogy változatlan óránként 200 forint marad az internet használat, 100 forint a számítógép használat, fax küldés 350 oldalanként, spirálozás 450 forint marad. Minimális mértékben emelték a fénymásolás/nyomtatás árát, A/4 egyoldalasnál oldalanként 20 forintról 25 forintra, kétoldalasnál 30 forintról 40 forintra. Míg korábban A/3 méretet nem tudtam másolni, most mr igen, így annak egyoldalas nyomtatása 50 forintba, kétoldalasnál 70 forintba, színesnél 200 forintba kerül oldalanként. Csökkentették azonban a szkennelés árát oldalanként 150-ről 100 forintra. A laminálás költségét 300 forintról 150 forintra – A4 oldal esetén, A/3-as méretben ennek a duplája fizetendő.

A testület arról is döntött, hogy 2025. június 30-ig a Mérleg Gyógyszertár részére használatba adja a jelenleg használaton kívül lévő, önkormányzati tulajdonban álló Hunyadi u. 6. szám alatti tárolót.

A testület elfogadta Szekeres Ferenc polgármester, a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról és az előző ülés óta történt fontosabb eseményekről szóló jelentését.