Kolozsvári Rozália polgármester támogatók segítségével szervezett egyhetes nyári tábort a helyi gyerekeknek, számos érdekes programmal, kerékpártúrával, filmvetítéssel. A gyerekek még a makói múzeum T-Fordjába is beülhettek.

– Az önkormányzat, azaz leginkább én szerveztem meg az egyhetes nagylaki nyári tábort a gyerekeknek, mely hétfőn kezdődött és ma, pénteken fejeződik be. A táboroztatás nem került pénzébe a helyi önkormányzatnak, köszönhetően a táboroztatás támogatóinak. Célunk volt, hogy egy kicsit összefogjuk a gyerekeket – mondta érdeklődésünkre Kolozsvári Rozália polgármester.

A tizenegy gyerek jelentkezett a napközis táborba, melynek a könyvtár és a közösségi tér biztosította a helyszínt. A résztvevők azonban nem unatkozhattak és még csak nem is minden nap maradtak a faluban.

Hétfőn ugyanis gyalogosan járták be a falut, hogy megismerkednek a hosszan elnyúló településsel, így felkeresték és megnézték a templomot, a művelődési ház melletti Dózsa György-szobrot, de bementek a kendergyárba, ahol nem csak azt látták, hogy egykoron mekkora területen működött a gyár, illetve, hogy milyen közel is van hozzá a magyar-román határ, de abba is bepillantást nyerettek, hogy hogyan dolgozzák fel a kendert. A séta során megnézték a június 4-én avatott Trianon emlékművet, majd ebéd után előbb dartsoztak a gyerekek, majd a szegedi Somogyi könyvtár jóvoltából Jós Tamás: Kamaszságok című verses-zenés műsorát láthatták.

Kedden már – a szegedi Somogyi könyvtár jóvoltából – robotika foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, akik nagyon élvezték a robotépítést és azok programozását, majd irányítását a kijelölt útvonalon. Ebéd után kézműves foglalkozás keretében festettek kavicsokat, majd játszottak ország-város-fiú-lányt.

Szerdán viszont a makói József Attila Múzeumba kirándultak, ahol nem csak az udvari skanzent és a Ford T-modellt is megtekintették, sőt abba bele is ülhettek. Majd fazekaskodtak, s a makói ebéd után visszautaztak Nagylakra, játszani, főleg dartsozni.

Csütörtökön kerékpárra pattantak, hogy Csanádpalotáig karikázzanak, ahol horgászni szerettek volna, de az eső ezt a tervet meghiúsította. E helyett azonban kártyáztak, majd ebéd után visszabicikliztek Nagylakra.

Ma a gyereke a községben maradnak, s játékos, vicces vetélkedőkkel töltik el a délelőttöt, míg délután filmet néznek.

– A nyári táborban való részvétel egy fillérjükbe sem került a gyerekek szüleinek, felajánlásokból fedeztük a költségeket, s segítettek a képviselők is. A gyerekek pedig nagyon élvezték a programokat – tette hozzá Kolozsvári Rozália, Nagylak polgármestere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest