Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Sérült fiatalok számára nyújt élményt a terápiás tábor az Erzsébet házban, 68 szálláshely nyert forrást a Kisfaludy-programban a választókerületben, napelemes fűtést is kap a nagyéri művelődési ház – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Ezen a héten a makói Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai, Siketné Torma Gabriella gyógypedagógus vezetésével vállalkoztak arra, hogy olyan résztvevőknek szerveznek terápiás tábort, akik számára különösen fontos a közösségi élmény. Jelenleg nyolc értelmi fogyatékossággal élő, mozgásában korlátozott fiatal vesz részt a szakemberek által tartott foglalkozásokon.

Makón 42, Hódmezővásárhelyen 15 vállalkozás pályázott sikeresen, de a térség többi településén is sok tulajdonos fejlesztheti a szállását, összesen mintegy 200 millió forintból.

Új járda készült a Hunyadi utcán: ezen a szakaszon is jóval biztonságosabban megközelíthetőek lettek az érintett lakótömbök. – számolt be róla Botlik Anita a közösségi oldalán.

A zene és a tánc a központi témája az Apátfalvi Roma Nemzetiségi Önkormányzat a héten, a helyi Szigetházban zajló táborának. A résztvevő harminc gyerek a hagyományos ételekkel is megismerkedik.

A Magyar Falu Programban nyert a napokban a közösségi terek fejlesztésére harminchárom millió forintot a nagyéri önkormányzat. Ez a pénz a művelődési ház modernizálását teszi lehetővé. Napelemes fűtéssel, mozgáskorlátozott mosdóval és nagyteremre vágandó négy ablakkal.

Honlap, mobilapplikáció, turisztikai adatbázis és közös stratégia- és marketingterv is készült többek között a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Vajdasági Turisztikai Szervezet IDENTIS projektjének részeként, amelynek zárókonferenciájára szerda délelőtt került sor Szegeden. A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Gémes László hangsúlyozta: bízik benne, hogy az együttműködés a továbbiakban is fennmarad, további közös projektek és programok megvalósításához vezet majd, határon belül és túl is.

Komoly pénzösszeget sikerült kiharcolni Magyarország számára – jelentette be a magyar miniszterelnök a kedd reggeli sajtóértekezleten, amelyet Mateusz Morawieczki lengyel kormányfővel tartottak közösen.