Belföld Hírek Kék hírek Ország-világ

Újra őrizetbe vették a csicskáztatót – videóval

Egy férfi, a megalapozott gyanú szerint, éveken keresztül dolgoztatott kiszolgáltatott helyzetben levő személyeket. Az ügyész indítvány ellenére a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el, aminek a szabályait a férfi súlyosan megszegte, így őt az ügyészség őrizetbe vette és ismételten indítványozta a letartóztatását.

A megalapozott gyanú lényege szerint egy negyvenkilenc éves férfi a 2017-2020. között három, kiszolgáltatott helyzetben levő férfit bírt munkára, kettejüket a tanyáján, egyiküket a lakóhelyén lévő melléképületben szállásolta el. Az egyik sértett hárommillió forint értékű ingatlanát is úgy íratta át a gyanúsított a saját hozzátartozója nevére, hogy a vételárat nem fizették meg. Amikor a megkárosított férfi a munkavégzés során megsérült, a gyanúsított csak késve vitte el orvoshoz, így a sértettnek két lábujját is amputálni kellett. A sértettet a gyanúsított később bántalmazta is, amely után a férfi megszökött kizsákmányolójától.

Ilyen körülmények közt laktak a kizsákmányolt férfiak

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki három rendbeli, minősített eseti emberkereskedelem, valamint csalás bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt. A nyomozó ügyészség – a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve – megszüntette a két sértett elnyomott helyzetét.

A nyomozó ügyészek indítványt tettek a gyanúsított letartóztatására, figyelemmel arra, hogy álláspontjuk szerint fennáll a szökés-elrejtőzésnek, a bizonyítás akadályozásának és a bűnismétlésnek a veszélye, illetve a gyanúsított felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll. A nyomozási bíró letartóztatás helyett bűnügyi felügyeletet rendelt el, és előírta, hogy a férfi Budapestet nem hagyhatja el, továbbá heti háromszor jelentkezzen a rendőrségen.

A gyanúsított a bíróság döntését követő harmadik napon – Budakalászon találkozott a védelem által tanúként kihallgatni indítványozott személlyel, így a bűnügyi felügyelet szabályait súlyosan megszegte. Emiatt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az új tényekre figyelemmel ismételten őrizetbe vette őt és indítványt tett a letartóztatására. A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan pénteken dönt – közölte az ügyészség.